LOADING

Type to search

Auto&Moto Šport

Preteky automobilov do vrchu TODOS Slovakia Baba vyhral Věroslav Cvrček

redaktor tvpk 09 septembra 2019

Sobota:
Prvý súťažný deň dvanásteho kola pretekov automobilov do vrchu sa uskutočnil v sobotu 7. 9. 2019. V dvojici súťažných jázd prvého dňa podujatia TODOS Cena Slovenska 2019 zvíťazil Věroslav Cvrček reprezentujúci slovenský L Racing Team.

Po rannom hustom daždi prišlo okolo obeda na Pezinskej Babe k čiastočnému vyčaseniu, trať však naďalej ostala mokrá a samozrejme z toho dôvodu aj veľmi náročná. Už v prvej súťažnej jazde si tvrdosť zvodidiel vyskúšal Marek Húska, ktorý dosť drasticky kozmeticky upravil svoju Škodu Fabia, našťastie sa tento incident obišiel bez ujmy na zdraví jazdca. Prvá súťažná jazda bola ešte prerušená aj z dôvodu „strihnutej“ poloosi na Mitsubishi Jozefa Demeho. Druhá súťažná jazda prebiehala bez vážnejších problémov, jediné zdržanie nastalo z dôvodu mini výletu mimo trať Tomáša Čambálika a jeho Nissanu Sunny.

Čo sa týka výsledkov, tu už v prvej súťažnej jazde, ktorá odštartovala úderom o 13:00 hodiny, dominoval Věroslav Cvrček jazdiaci na Škode Fabia S2000, ktorý to s obhajobou majstrovského titulu zdá sa myslí úplne vážne. Rovnako najrýchlejší čas urobil aj v druhej jazde, čo mu vynieslo v rámci dvanásteho kola slovenských kopcových majstrovstiev absolútne víťazstvo. Druhé miesto v dnešných pretekoch patrilo jeho najväčšiemu rivalovi, čiže Igorovi Drotárovi a jeho Škoda Fabia R5 DTRi. Z tretieho miesta absolútneho poradia sa síce tešil Rakúšan Andreas Stollnberger na formule Dalara F302, ten však preteky absolvoval iba ako voľné medzinárodné preteky. Tretie miesto v rámci slovenských majstrovstiev patrilo Františkovi Ančíkovi na BMW M3, ktorý zároveň bral aj víťazstvo v 2WD.

 

 

Nedeľa:
Meteorológovia síce predpovedali, že nedeľa (8.9.2019) by mala byť, po poriadne mokrej sobote, už bez dažďa, na Pezinskej Babe to dopoludnia vyzeralo úplne opačne a z neba sa na trať, ale aj jazdcov a organizátorov liali doslova prúdy vody. V tomto nevľúdnom počasí, keď na niektorých miestach trate doslova tiekli potoky vody, odštartovali v nedeľu dopoludnia dve tréningové jazdy zaradené do podujatia pretekov automobilov do vrchu TODOS Cena Slovenska 2019. Ich víťazom sa stal Igor Drotár na vozidle Škoda Fabia R5 DTRi. Druhé miesto v tréningu vyjazdil Stano Buzalka na Mitsubishi a trojicu najrýchlejších uzatváral Rakúšan Andreas Stollnberger na formule Dalara. Štvrtým najrýchlejším časom sa rovnako ako v sobotu opäť blysol Matej Demeter na Citroëne Saxo a piaty
najrýchlejší čas dosiahol Patrik Purš na Honde Civic.

Už pri zvoze pretekárskych vozidiel sa však počasie nad Pezinskou Babou umúdrilo, prestalo pršať a pomedzi mraky sa pomaly začali predierať sem, tam aj slnečné lúče. Popoludňajšie súťažné jazdy tak nakoniec odštartovali na síce ešte mokrej trati, ale už bez dažďových kvapiek. Najrýchlejšie tempo v nich, rovnako ako v sobotu, zvolil Věroslav Cvrček. Ten vyhral obe súťažné jazdy a zaslúžene bral ďalšie víťazstvo.
Druhé miesto opäť patrilo Igorovi Drotárovi a tretie Rakúšanovi Andreasovi Stollnbergerovi. V prípade nedeľných pretekov nakoniec na štvrtom mieste absolútneho poradia dojazdil Stano Buzalka a na piatom Martin Juhás.

Informácie poskytol: Miro Majláth – tlačový tajomník TODOS Cena Slovenska 2019

Foto: Martin Paľov

 

Inzercia