LOADING

Type to search

Divadlo Hudba Iná udalosť Kino Kultúra Pre deti Výstava

Júl v Schaubmarovom mlyne

redaktor tvpk 02 júla 2019

Program v mlyne – júl 2019

05. 7. 2019, 19.00 – 23.00
Micro PAFF!
Pezinský alternatívny filmový festival, koncert, program pre verejnosť Prvý júlový program v Schaubmarovom mlyne bude patriť spolupráci s Pezinským alternatívnym filmovým festivalom. „PAFFko“ predstaví výber krátkometrážnych filmov zo svojej súťažnej sekcie. Dramaturg, kameraman, fotograf a jeden z hlavných organizátorov festivalu, Jakub Steinecker,
sľubuje v prvom rade srandu. Príďte na premietanie pod holým nebom, koncert, novú výstavu DO DIVOČINY, dobré drinky a jedlo v krásnom prostredí Schaubmarovho mlyna.

PROGRAM
19.00 / otvorenie – prehliadka výstavy Do divočiny
20.00 – 21.00/ Koncert Archívny chlapec
21.15 – 23.00 / Premietanie filmov
Vstupné je dobrovoľné. Podporujete ním Pezinský alternatívny filmový festival a Schaubmarov mlyn.

 

14.7., 15.30 – 17.30
Príroda: Ona je my a my sme ona
Rodinný program. Kde končím ja a kde začína príroda? Kedy je môj vstup do nej harmonickým súladom a kedy radikálnym zásahom? Je človek v prírode votrelcom, kráľom alebo poddaným? Vo výstave DO DIVOČINY preskúmame vzťah človeka k prírode a prírody k človeku. Spoločne nájdeme odpovede na otázky a využijeme ich pri práci v ateliéri.

Vstupné: 4 € dieťa + rodič; 7 € rodinné vstupné
Na program je potrebné sa prihlásiť: daniela.siandorova@sng.sk

 

 

Divoké letné kino
Nový program pre verejnosť. Príďte k nám stráviť štyri filmové letné večery počas júla a augusta. V spolupráci s filmovým publicistom a dramaturgom Tomášom Hudákom prinášame výber silných filmov, ktoré v sebe prepájajú témy súvisiace s výstavou Do divočiny a prostredím mlyna. Štyri filmy s vysokou umeleckou a estetickou hodnotou, filmy, ktoré sa oplatí vidieť aspoň raz v živote. Hodinu pred každým premietaním otvoríme výstavu Do divočiny ako predohru k filmu. Pozývame do kina pod holým nebom, s pohárom vína a jedinečným filmovým zážitkom.

 

18. 7., premietanie o 21.15 hod – Divoké letné kino: Šťastný Lazzaro
Lazzaro felice, réžia Alice Rohrwacher, 2018, IT, 125 min., taliansky s českými titulkami Mladý sedliak Lazzaro je taký dobrosrdečný, až ho často považujú za prostáčika. Žije v odľahlej časti Talianska v izolovanej komunite roľníkov, ktorí pracujú pre miestnu šľachtickú rodinu ako nevoľníci. Kontakt so zvyškom sveta stratili už pred desiatkami rokov, no odrazu sa premiestnia v čase a ocitajú sa uprostred moderného sveta. Zatiaľ čo ostatní prežívajú tvrdý stret s novou realitou, Lazzaro zostáva až dojemne dobrý a prirodzený a pôsobí ako čriepok stratenej minulosti.

Vstupné: 4 € (v cene je zahrnuté vstupné na film a prehliadka výstavy)

 

25.7., premietanie o 21.15 hod., Divoké letné kino: O tele a duši
Testről és lélekről, réžia Ildikó Enyedi, 2017, HU, 116 min., maďarsky s českými titulkami O tele a duši je nekonvenčný príbeh lásky dvoch odlišne zmrzačených ľudí: starnúceho finančného riaditeľa bitúnku a mladej, uzavretej kvalitárky mäsa. Obaja hrdinovia, postupne ohromení zistením, že majú rovnaké sny, sa ich postupne pokúšajú spoločne plniť. Ľahko excentrická, taktilná i odťažitá romanca s prvkami každodennej drámy a čiernej komédie sugestívne tematizuje dualitu bdelosti a snenia, beštiality a humanity, duše a tela.
Vstupné: 4 € (v cene je zahrnuté vstupné na film a prehliadka výstavy)

 

 

22.-27.7., 9.00 – 16.00 Cesta do divočiny! Denný letný tábor
Detský letný tábor zameraný na umenie a prírodu pre malých výskumníkov, ktorým nie je ľahostajné okolité prostredie. Východiskom tábora je naša nová výstava Do divočiny! plná diel zaoberajúcich sa témou divokej prírody v umení ale aj miesto konania – očarujúca vidiecka usadlosť s dvorom a sadom, ktorá nám umožní byť veľa na čerstvom vzduchu. Budeme pozorovať prírodu, skúmať súčasné umenie, zachraňovať divočinu, postavíme si bunker, spravíme si výlet do lesa a všetko tvorivo spracujeme.

Tábor je určený deťom od 7 do 12 rokov. Cena za jedno dieťa: 115€
Prihlasovanie a všetky potrebné informácie získate na adrese: daniela.siandorova@sng.sk

 

 

 

1.7./8.7./29.7./ 19.00 – 20.00 Pilates v Schaubmarovom mlyne
Príďte si k nám zacvičiť Pilates pod vedením Ľubice Garajovej. Cvičiť sa bude pravidelne počas leta, na čerstvom vzduchu na dvore u nás v mlyne. Netreba sa prihlasovať, stačí len prísť. Vstupné je dobrovoľné, v odporúčanej výške 2 €. Vyzbierané príspevky použijeme na činnosť mlyna. V prípade dažďa sa cvičenie ruší.

Kontakt pre informácie o cvičení: Ľubica Garajová, 0948 350 205

 

Inzercia