LOADING

Type to search

Hasiči Život

Zásahy pezinských hasičov – od 6. do 19. februára

redaktor tvpk 22 februára 2023

Zásahová činnosť hasičskej jednotky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku od 06. 02. 2023 – 19. 02. 2023



06. 02. 2023 Svätý Jur
Jednotka bola vyslaná na požiar porastu v meste Svätý Jur. Jednotka požiar hľadala a ani za pomoci mestskej polície nenašla. Tak sa vrátila na svoju základňu.



08. 02. 2023 Pezinok
Jednotke bola nahlásená osoba preborená pod ľad v Pezinku na Kejde. Po príchode na miesto jednotka zachránila osobu pomocou vrhačky a bordu . Zachránená osoba bola odovzdaná do starostlivosti RZP, po zbalení vecných prostriedkov sa jednotka vrátila na svoju základňu. (Previerkové cvičenie)



08. 02. 2023 Modra

Jednotke bol nahlásený požiar odpadu v Modre na ul. Dolná č.111 . Po príchode na miesto jednotka zistila, že sa jedná o požiar záhradného odpadu blízko plynovej prípojky. Jednotka požiar zlikvidovala jedným vysokotlakým prúdom, po zbalení vecných prostriedkov sa vrátila na svoju základňu.



08. 02. 2023 Svätý Jur
Jednotke bolo nahlásené otváranie bytu v obci Sv. Jur na ul. Pri ihrisku č.20. Po príchode na miesto jednotka zistila, že byt bol otvorený majiteľom, po spísaní údajov sa jednotka vrátila na svoju základňu.



09. 02. 2023 Pezinok
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode kde sa mala nachádzať aj zranená osoba. Po príchode na miesto bolo zistene, že prvá pomoc bola podaná okoloidúcim vodičom, od ktorého jednotka vodičku prebrala do starostlivosti. Následne boli urobené protipožiarne opatrenia a organizácia dopravy. Po príchode polície jednotka očistila vozovku a odstránila vozidlo z vozovky. Následne sa vrátila na svoju základňu.



09. 02. 2023 Modra – Harmónia
Jednotke nahlásená osoba preborená pod ľad v Modre – Harmónii . Po príchode na miesto jednotka zachránila osobu pomocou vrhačky a bordu. Zachránená osoba bola odovzdaná do starostlivosti RZP, po zbalení vecných prostriedkov sa jednotka vrátila na svoju základňu. (Previerkové Cvičenie)



09. 02. 2023 Pezinok
Jednotka bola vyslaná k požiaru malého smetného koša na Záhradnej 17 v Pezinku. Po uhasení sa jednotka vrátila na základňu.



11. 02. 2023 Slovenský Grob
Jednotke bola nahlásený výbuch krbovej vložky v rodinnom dome na Mojmírovej 50 v Slovenskom Grobe s podozrením, že na mieste sa nachádza zranená osoba. Prieskumom bolo zistené, že v RD došlo k roztrhnutiu krbovej vložky, pričom došlo k ľahkému zraneniu jednej osoby na krku a rukách. Jednotka priestor skontrolovala, osobu odovzdala do opatery RZP a následne sa vrátila na svoju základňu.



11. 02. 2023 Modra
Jednotka bola vyslaná k prevereniu podozrenia na únik plynu v byte na Komenského 2 v Modre. Pri prieskume bola nameraná zvýšená hodnota metánu už na prízemí bytového domu. Jednotka uzatvorila hlavný uzáver plynu a pomocou zámočníckeho náradia otvorila dvere do bytu na 7.p, kde sa nachádzala jedna osoba. Následne byt vyvetrala, osobu odovzdala RZP, priestor domu pracovníkom SPP a vrátila sa na svoju základňu.



17. 02. 2023 Pezinok
Hasičská jednotka bola privolaná k asistencií polície pri pátraní po nezvestnej osobe. Hasičská jednotka pátrala na Kejde pomocou štvorkolky a šesťkolky. Po ukončení pátrania sa vrátili na svoju základňu.



19. 02. 2023 Pezinok – Slnečné údolie
Jednotka bola vyslaná k padnutému stromu cez cestu v Slnečnom údolí. Jednotka strom odstránila z cesty pomocou motorovej píly a vrátila sa na svoju základňu.



19. 02. 2023 Svätý Jur – Bratislava
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode za Sv. Jurom smerom na Bratislavu. Výjazd vykonaný s technikou MB Atego 1+3. Po príchode sa na mieste nachádzala už jednotka z HS Hálkova a RZP. Keďže na mieste už jednotka nebola potrebná, vrátila sa späť na základňu.



Inzercia