LOADING

Type to search

Hasiči Život

Zásahy pezinských hasičov

redaktor tvpk 09 januára 2023

Zásahová činnosť hasičskej jednotky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku od 01. 01. 2023 – 08. 01. 2023


01. 01. 2023 Viničné
Hasičskej jednotke bol nahlásený požiar rodinného domu vo Viničnom. Po príchode na miesto bolo prieskumom zistené, že sa jedná o požiar dreva a následne fasády domu. Hasičská jednotka požiar uhasila a po spísaní údajov sa vrátila na svoju základňu.


01. 01. 2023 Blatné
Hasičská jednotka bola vyslaná k požiaru altánku pri rodinnom dome v Blatnom. Na miesto zásahu smerovala aj hasičská jednotka zo Senca, ktorá sa dostavila ako prvá a začala zásah. Po príchode na miesto bol požiar lokalizovaný a následne zlikvidovaný. Po zbalení vecných prostriedkov sa hasičská jednotka vrátila na svoju základňu.



01. 01. 2023 Svätý Jur
Hasičská jednotka bola vyslaná k požiaru stromu do obce Sv. Jur. Po príchode na miesto jednotka zistila, že sa jedná o požiar starého bútľavého stromu. Jednotka požiar likvidovala jedným vysokotlakým prúdom. Po likvidácii a následnej kontrole sa jednotka vrátila na svoju základňu.



01. 01. 2023 Pezinok – Vinosady
Jednotka bola vyslaná k požiaru vo vinohrade medzi obcami Pezinok a Vinosady. Po príchode na miesto jednotka zistila, že sa jedná o požiar suchej révy. Jednotka požiar likvidovala pomocou vysokotlakého prúdu. Po likvidácii sa jednotka vrátila na svoju základňu.




03. 01. 2023 Pezinok – Glejovka
Hasičská jednotka bola vyslaná k požiaru odpadu v Pezinku časť Glejovka. Po príchode na miesto udalosti jednotka zistila ,že sa jedná o požiar pneumatík na rozlohe cca 4 m 2 . Na likvidáciu požiaru jednotka použila jeden vysokotlaký prúd. Po likvidácii sa jednotka vrátila na svoju základňu.




04. 01. 2023 Budmerice – Trnava
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode jedného motorového vozidla, ktoré zišlo z vozovky na ceste medzi Budmericami smer Trnava. Jednotka poskytla do príchodu RZP predlekársku pomoc a následne pracovala na protipožiarnych opatreniach na vozidle. Na miesto prišla RZP a dopravná polícia. Jednotka pomohla pri naložení vozidla na odťahovú službu a následne odišla na svoju základňu.




05. 01. 2023 Zochova Chata
Jednotka bola vyslaná k spadnutému stromu cez vozovku smerom na Zochovu Chatu. Strom bol pomocou motorovej píly odstránený, následne sa jednotka vrátila na svoju základňu.




05. 01. 2023 Svätý Jur
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode dvoch osobných motorových vozidiel do Svätého Jura na Krajinskú cestu. Po príchode bolo zistené, že sa na mieste nachádzajú aj dve zranené osoby, ktoré boli vo vozidlách. Do príchodu vozidiel ZZS poskytli príslušníci zraneným osobám predlekársku prvú pomoc. Následne protipožiarne zabezpečili vozidlá a miesto nehody očistili. Jednotka sa vrátila na svoju základňu.




05. 01. 2023 Modra – Harmónia
Jednotka bola vyslaná do Modry na Okružnú ulicu v časti Harmónia, kde mal byť spadnutý strom na vozovke. Asi po dvoch minútach od výjazdu bola nakoniec jednotka odvolaná z dôvodu, že oznamovateľ si strom dokáže odstrániť sám. Jednotka sa vrátila na základňu.




06. 01. 2023 Pezinok

Jednotke bol v Pezinku nahlásený požiar odpadu, kde bola vyslaná technika štvorkolka a CAS. Po príchode na miesto bol požiar lokalizovaný a následne likvidovaný. Jednotka sa vrátila na svoju základňu.

Inzercia