LOADING

Type to search

Investície Samospráva Život

Požiarna zbrojnica má novú strechu

redaktor tvpk 10 februára 2023

Strecha požiarnej zbrojnice na Mladoboleslavskej ulici bola v havarijnom stave. Rekonštrukcia sa začala v priebehu septembra minulého roka. Vzhľadom na to, že budova je pamätihodnosťou mesta Pezinok a rekonštrukcia strechy súvisí s domurovaním hradieb, ktoré sú národnou kultúrnou pamiatkou, jej obnova prebiehala pod kontrolou Krajského pamiatkového úradu a Mestského múzea.

Rekonštrukciu realizoval víťaz verejného obstarávania GENESIS POZEMNÉ STAVBY, s.r.o. v hodnote takmer 230 000 eur s DPH. Obnova bola financovaná z mestského rozpočtu. Súčasťou stavebných prác bola okrem obnovy strechy a nosnej strešnej konštrukcie aj výmena časti elektroinštalácie a nového osvetlenia, doplnenie vzduchotechniky pre odsávanie plynov vozidiel a domurovanie hradobného múru. Po kolaudácii bude stavba odovzdaná do užívania Dobrovoľnému hasičskému zboru Pezinok. 

Budova požiarnej zbrojnice bola postavená v roku 1927. Isté obdobie v nej bola predajňa nábytku a doplnkov, neskôr lekáreň spolu s predajňou obuvi, až kým sa jej vrátila jej pôvodná funkcia požiarnej zbrojnice.

Inzercia