LOADING

Type to search

Aktuálne Investície Pre deti Projekty Samospráva Život

Mesto začína s obnovou detských ihrísk

redaktor tvpk 11 apríla 2023

Vďaka schválenému rozpočtu mesta Pezinok na rok 2023 a ukončeniu rozpočtového provizória, môže Mesto spustiť postupnú obnovu a výmenu prvkov na detských ihriskách.



Nové prvky budú osadené už v utorok 11. apríla po veľkonočných sviatkoch na sídlisku Sever, kde bolo z dôvodu opodstatnených sťažností od obyvateľov z blízkosti detského ihriska odstránené pieskovisko. Pieskovisko na ihrisku Sever Nový park od Novomeského ulice bolo nevhodne umiestnené. Ihrisko sa nachádza v tesnej blízkosti bytového domu, kde z jeho pieskoviska pri veternom počasí navialo do bytov piesok, ktorý zároveň poškodzoval tesnenia na oknách a spôsoboval ďalšie s tým spojené komplikácie. Na základe posúdenia sťažností od obyvateľov a vyhodnotenia situácie sme sa rozhodli pieskovisko odstrániť a zaviesť na ihrisko nové hracie prvky.“ uviedla zástupkyňa primátora Renáta Klimentová. „Postupne budú ihriská v Pezinku už v priebehu tohto roku opravované a dopĺňané o nové prvky.“ pokračuje zástupkyňa.



Po povinnom zrušení prvkov v roku 2021 na základe vykonanej kontroly ihrísk v zmysle zákona č. 371/2019 Z.z. hľadá Mesto Pezinok okrem aktuálnych prostriedkov vyčlenených v rozpočte aj ďalšie možnosti ako skvalitniť prostredie aj pre našich najmenších obyvateľov.

Inzercia