LOADING

Type to search

Hasiči Život

Zásahy pezinských hasičov

redaktor tvpk 04 októbra 2022

Zásahová činnosť hasičskej jednotky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku od 26. 09. 2022 – 02. 10. 2022



26. 09. 2022 Pezinok
Jednotka bola vyslaná na technický výjazd – humanitárna pomoc, prevoz osôb. Po ukončení sa jednotka vrátila na základňu.



28. 09. 2022 Ivanka pri Dunaji
Jednotka bola vyslaná na výpomoc k požiaru stajní v Ivanke pri Dunaji, jednotka zasahovala 1x C prúdom. Jednalo sa o previerkové cvičenie.



29. 09. 2022 Pezinok
Jednotka bola vyslaná na technickú pomoc. Jednalo sa o odchyt bodavého hmyzu na budove. Po príchode jednotka hmyz zneškodnila a vrátila sa na svoju základňu.



29. 09. 2022 Pezinok (Kučišdorfská dolina)
Jednotka bola vyslaná na technickú pomoc. Jednalo sa o nalomený strom, ktorý visel nad parkoviskom. Po príchode na miesto jednotka strom dala dole, miesto zabezpečila a vrátila sa na svoju základňu.



01. 10. 2022 Budmerice
Jednotka bola vyslaná k vozidlu vo vode na Budmerickom rybníku. Po príchode bolo zistené, že sa jedná aj o únik ropných látok. Jazdu komplikoval bahnitý terén. Ropné látky boli zachytávané nornou stenou a sorbentom. Auto bolo vytiahnuté z vody. Zachytený odpad odovzdaný majiteľovi vozidla. Následne sa jednotka vrátila na základňu.



01. 10. 2022 Svätý Jur
Jednotka bola vyslaná k požiaru chaty na Mariánskej ceste vo Sv. Juri. Po príchode bolo zistené, že sa jedná o silne zadymenú chatu. Jednotka za pomoci dýchacích prístrojov prehľadávala a lokalizovala požiar, bola použitá pretlaková ventilácia. Po likvidácii a zbalení vecných prostriedkov sa jednotka vrátila na základňu.



02. 10. 2022 Pezinok
Jednotka bola vyslaná k požiaru dodávky na ul. Dona Sandtnera v Pezinku. Po príchode bolo zistené, že sa jedná len o požiar kabíny. Na likvidáciu jednotka použila jeden vysokotlaký prúd. Následne sa vrátila na základňu.




02. 10. 2022 Slovenský Grob
22:38 hod. bola jednotke nahlásená dopravná nehoda v Slovenskom Grobe pri Malom Raji. Jednotka po príchode zistila ,že sa jedná o dopravnú nehodu jedného motorového vozidla. Jednotka vyprostila zakliesnené osoby a pomohla pri naložení zranených. Po zdokumentovaní nehody a sprejazdnení vozovky sa jednotka vrátila na svoju základňu.

Inzercia