LOADING

Type to search

Doprava Investície Region Život

V Pezinku – časť Grinava pribudla nová svetelná signalizácia. Dajte si pozor na zelenú doplnkovú šípku!

redaktor tvpk 01 apríla 2022

Križovatka ulíc Myslenická a Grobská bola v minulosti často miestom dopravných nehôd. Vybudovaním svetelnej križovatky sa zabezpečí väčšiu plynulosť dopravy a bezpečnosť. V prevádzke bude je od štvrtok 31. 3. 2022. Ide o cestu II/502 v križovatke s cestou III/1083 smer Slovenský Grob.


!!Vodičov možno prekvapí nezvyklý spôsob riešenia pravého odbočenia v smere jazdy od obce Slovenský Grob. Pre smer pravého odbočenia v smere do centra Pezinka bola pridaná zelená doplnková šípka, ktorá bude aktívna súčasne počas signálu voľno zo smeru od Bratislavy.


Zasvietený doplnkový signál zelenej farby v tvare šípky alebo šípok umožňuje vodičovi pri dodržaní pravidiel cestnej premávky pokračovať v jazde v smere šípky alebo šípok aj vtedy, ak svieti signál červenej farby v tvare plného kruhu.



„Vodičov v tejto súvislosti žiadame, aby pred využitím jazdy na uvedenú zelenú doplnkovú šípku, dôsledne dbali na danie prednosti v jazde vodičom jazdiacim v hlavnom smere. Veríme, že uvedené riešenie sa v praxi osvedčí a týmto riešením sa výrazne vylepší plynulosť cestnej premávky, v takto upravených križovatkách,“ dodáva Okresný dopravný inšpektorát v Pezinku.


FOTO: Správa ciest BSK

Inzercia