Type to search

Aktuálne Doprava Samospráva Život

Stanovisko Mesta Pezinok ku kolobežkám Bolt

redaktor tvpk 29 augusta 2022

Spoločnosť Bolt Services SK s.r.o. minulý týždeň rozmiestnila svoje zelené kolobežky v meste bez predchádzajúcej dohody o spolupráci so samosprávou. Na stretnutí s vedením mesta Pezinok, ktoré prebehlo tento týždeň, sa obe strany dohodli na nasledovných krokoch:

• Spoločnosť Bolt Services SK s.r.o. sa za neoprávnený záber verejného priestranstva a s tým vyvolané komplikácie mestu Pezinok a jeho obyvateľom verejne ospravedlnení do 26.8.2022 16:00 h.
  • Spoločnosť Bolt Services SK s.r.o. sa do dňa 26.8.2022 zaväzuje odstrániť na vlastné náklady všetky kolobežky z územia mesta Pezinok.
  • Spoločnosť Bolt Services SK s.r.o. sa zaviazala k riadnemu nastaveniu podmienok prevádzkovania kolobežiek Bolt a spolupráce s mestom Pezinok predovšetkým s ohľadom na bezpečnosť a poriadok v meste.

Samospráva konštatuje, že bod č.1 a č. 2 nebol zo strany spoločnosti splnený, nakoľko sa Bolt Services SK s.r.o. verejne neospravedlnil a nedošlo k úplnému odstráneniu kolobežiek z mesta.

Z vyššie uvedených dôvodov vedenie mesta v súčasnosti zvažuje ďalšie právne kroky, ako aj dôveryhodnosť zmluvného partnera v tejto veci. V neposlednom rade je dôležitá aj mienka verejnosti a dôkladné posúdenie pozitívnych i negatívnych dopadov prípadnej spolupráce so spoločnosťou Bolt Services SK s.r.o. v tejto veci.

Mesto Pezinok v plnej miere rešpektuje zákony SR, preto aj od svojich budúcich partnerov vyžaduje korektné, morálne a zákonné spôsoby spolupráce. Zároveň sa vyhraňuje voči nátlakovým a nemorálnym spôsobom komunikácie.

Inzercia