LOADING

Type to search

Investície Projekty Samospráva Život

Projekt Grinavskej kanalizácie by mal byť dokončený v septembri 2023

redaktor tvpk 28 októbra 2022

Veľká časť projektu napojenia mestskej časti Grinava na kanalizačnú infraštruktúru, ktorého investorom je Bratislavská vodárenská spoločnosť, a.s. (BVS) a  realizátorom Vodohospodárske stavby, a.s. je už skoro hotová.  Zmluvný termín dokončenia diela je september 2023.

Zhotoviteľ stavby aktuálne požiadal mesto Pezinok o predĺženie rozkopávkového povolenia, vydaného v roku 2021 z dôvodu nedokončenia prác na kanalizačných čerpacích staniciach 02 a 05 na Myslenickej ulici. Odôvodnením je fakt, že je celosvetový nedostatok komponentov, čo spôsobilo posun v harmonograme.  Počas predĺženia sa práce budú realizovať na elektro prípojkách pre čerpacie kanalizačné stanice, aické merania a reguláciu. Spevnené plochy sa budú následne realizovať iba na parcele číslo 378 v parku pri detskom ihrisku na križovatke ulíc Mysleniská- Grobská a na nespevnenej ploche na parcele číslo 694/4 na križovatke ulíc Myslenická a Limbašská.



Práce na zberačoch na Myslenickej  ceste sú už realizované v celom rozsahu to znamená, že doprava v tomto úseku ako aj obyvatelia Grinavy budú bez obmedzení.

Na kanalizáciu sa budú môcť obyvatelia Grinavy napojiť po úplnom dokončení diela a po jeho kolaudácií , ktorá je plánovaná na september  2023.

Inzercia