LOADING

Type to search

Aktuálne Ekológia Samospráva Život Životné prostredie

Od septembra štartuje v Pezinku SPOLOČNÝ ZBER plastov, tetrapakov a kovov

redaktor tvpk 31 augusta 2022

Po dlhých rokovania sa poradil Mestu Pezinok veľký úspech, ktorý pomôže každému Pezinčanovi a to SPOLOČNÝ ZBER plastov, tetrapakov a kovov.

V našom meste sa tieto komodity zbierali oddelene, čo malo za následok niekoľko komplikácií.

  • Rodinné domy nevedeli doma vyhodiť tetrapaky a kovy, museli ich nosiť na stojiská k bytovým domom alebo na anonymné stojiská, kde sa kopil odpad – čierne skládky.
  • Asi všetci poznáte stojisko na odpad pri amfiku, alebo pri Koníčkovi, či v Grinave na Hurbanovej. Takýchto stojísk bolo 20! a museli byť z dôvodu, že v meste nebol spoločný zber.

Od SEPTEMBRA 2022 je tomu koniec. Každá domácnosť bude separovať plasty, kovy a tetrapaky do jedného vreca/nádoby. Rodinné domy využijú žlté vrecia a konečne nemusia s odpadom blúdiť po meste, jednoducho ich vyložia v čase zberu. Na každom stojisku pri bytovom dome budeme konečne vedieť vyhodiť plasty, kovy a tetrapaky a nebudeme musieť chodiť na iné stojiská, použijeme žltú, oranžovú či červenú nádobu (ktorá tam bude) – od septembra budú slúžiť na spoločný zber.

Táto zmena nebude stáť ľudí nič naviac. Práve naopak, zvýši mieru separácie a podľa mňa zmiznú aj čierne skládky na inkriminovaných stojiskách, ktoré vlastne zaniknú. Spoločne tak zefektívnime nakladanie s odpadom.

Inzercia