LOADING

Type to search

Ekológia Samospráva Život Životné prostredie

Dotazník k spoločnému zberu separátov v rodinných domoch

redaktor tvpk 18 februára 2022

Mesto Pezinok zisťuje názor ľudí na spoločný zber separátov. Potrebujeme vedieť, ktorá možnosť by vám viac vyhovovala. Pezinčania, ktorí bývate v rodinných domoch, chceli by ste v rámci spoločného zberu separátov (kovov, plastov a tetrapakov) vhadzovať ich do zbernej nádoby alebo vriec? Ktorá možnosť by sa vám viac pozdávala?


Výhodou vreckového zberu je že vrece nezaberá toľko miesta ako zberná nádoba a je jednoduchšie na údržbu – nie je potrebné ho umývať ako odpadovú nádobu. Na druhej strane nádoba sa nemôže na rozdiel od vreca roztrhať, môžete ju jednoducho zatvoriť, aby sa do nej nedostali hlodavce alebo mačky a je jednoduchšia na manipuláciu či už pri napĺňaní alebo presune.


Pri recyklovaní odpadu v rodinnom dome vám môže byť nápomocný aj kompostér, ktorý dokáže pomerne rýchlo premeniť biologický odpad na hnojivo.


Vyjadrite svoj názor v dotazníku, ktorý nájdete tu: https://survey123.arcgis.com/share/2c261b329d834f7892773f841360f7c3?fbclid=IwAR2phJs-gMZvbDQFaoKpnTwpJ334zPpNIdFGzeG2P_APqtAvQpyx7edEtT0

Inzercia