LOADING

Type to search

Samospráva Školstvo Život

7. a 8. apríla bude v Pezinku zápis detí do 1. ročníka ZŠ pre školský rok 2022/2023

redaktor tvpk 18 marca 2022

V súlade s VZN č. 17/2015 zo dňa 26. novembra 2015 o určení miesta a času zápisu detí na plnenie povinnej školskej dochádzky v základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Pezinok a v zmysle odporúčania Ministerstva školstva vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky
zverejnenom v Školskom semafore verzia 2.0 zo dňa 25. februára 2022 sa zápis na plnenie povinnej školskej dochádzky v základných školách na školský rok 2022/2023 uskutoční 7. a 8 . apríla 2022 v čase od 15:00 hod. do 18:00 hod.


  • Zápis je možné realizovať s osobnou prítomnosťou detí a rodičov s odporúčaním dodržiavania maximálnych hygienických opatrení podľa situácie v konkrétnej základnej škole v čase zápisu. V prípade zlej epidemickej situácie budú potrebné kroky konzultované s miestne príslušným RÚVZ.

  • Pri zápise sú zákonní zástupcovia dieťaťa povinní predložiť platné občianske preukazy, alebo identifikačné karty a rodný list dieťaťa. V prípade zdravotne postihnutého dieťaťa treba predložiť aj doklad o jeho zdravotnom postihnutí.

  • Osobitný spôsob plnenia povinnej školskej dochádzky (vzdelávanie v školách mimo územia Slovenskej republiky, individuálne vzdelávanie, a. i.) sa riadi v zmysle § 23 až § 26 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov. V takom prípade prosíme zákonných zástupcov detí informovať ich spádové školy.

  • Základná škola začne konanie vo veci zápisu na základe podnetu zákonného zástupcu dieťaťa. Týmto podnetom bude prihláška na plnenie povinnej školskej dochádzky vyplnená zákonným zástupcom


  • Zákonný zástupca dieťaťa je povinný zapísať do základnej školy dieťa, ktoré do 31. augusta 2022 dovŕši 6. rok veku.


  • Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami spolu s písomnou žiadosťou t. j. prihláškou predloží aj písomné vyjadrenie zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa.


  • Na základné vzdelávanie možno výnimočne prijať aj dieťa, ktoré nedovŕšilo 6. rok veku a to po vyjadrení príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a všeobecného lekára pre deti a dorast.


  • Ak sú rodičia rozvedení, zákonný zástupca predloží rozhodnutie súdu o zverení dieťaťa do starostlivosti jedného z rodičov alebo do striedavej starostlivosti.

  • Zákonný zástupca dieťaťa alebo zástupca zariadenia pred zápisom na plnenie povinnej školskej dochádzky nežiada o odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky. Ak je pravdepodobné, že dieťa nedosiahne školskú spôsobilosť, tak zákonný zástupca alebo zástupca zariadenia požiada riaditeľa príslušnej materskej školy o pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania pričom je potrebné predložiť nasledujúce doklady:
    • písomný súhlas príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie,
    • písomný súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast,
    • informovaný súhlas zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia.

  • Ak riaditeľ príslušnej materskej školy rozhodne o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania, tak zákonný zástupca písomne oznámi túto skutočnosť základnej škole, do ktorej zapísal svoje dieťa.


  • O prijatí dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky rozhodne riaditeľ základnej školy do 15. 06. 2022 na základe trvalého pobytu v danom školskom obvode. Riaditeľ školy do 30. 6. 2022 zašle zoznam detí prijatých na plnenie povinnej školskej dochádzky zriaďovateľovi, ktorým je mesto Pezinok.




ŠKOLSKÉ OBVODY

Základná škola v Pezinku, Fándlyho 11, (www.zsfandlyho.sk)

Školský obvod – ulice: l.mája, Bernolákova, Bratislavská, Bystrická, Drevárska, Fándlyho, Fortna, Fraňa Kráľa, Gorkého, Holubyho, Hrnčiarska, Hviezdoslavova, Jesenského, Komenského, Kukučínova, Kuzmányho, Majakovského, Mierová, Moyzesova, Nerudova, Obrancov mieru, Puškinova, Saulaková, SNP od čísla 23 vyššie, Svätojurská, Št.Polkorába, Talihov dvor, Tehelná, Tolstého, Vajanského, Viničnianska cesta, Za dráhou, Za hradbami, Za koníčkom, Zigmundíkova


Základná škola v Pezinku, Kupeckého ulica 74, (www.zskupeckeho.eu)

Školský obvod – ulice: Cajlanská, Dobšinského, Farská, Gogoľova, Hasičská, Hollého, Jamnických, Jilemnického, Jiráskova, Kalinčiakova, Kollárova, Krížna, Kupeckého, Kutuzovova, Lesnícka, M.R.Štefánika, Mahulanka, Malokarpatská, Meisslova, Mladoboleslavská, Mýtna, Najmarova, Panský chodník, Pod lipou, Potočná, Radničné námestie, Rázusova, Reisinger,
Richarda Rétiho, Rozálka, Sama Chalúpku, Sasinkova, Senecká, Schaubmarova, Sládkovičova, Slnečná, SNP čísla 1 až 22, Suvorovova, Svätoplukova, Šafárikova, Šancová, Šenkvická cesta, Šteberlova, Vinohradnícka cesta, Záhradná, Zámocká, Zumberská, Žarnovických.



Základná škola v Pezinku, Na bielenisku 2, (www.zsnabielenisku.sk)

Školský obvod – ulice: Baba, Banícka, Bottova, dona Sandtnera, Dr. Bokesa, Dr. Štohla, F.P. Drobiševa, gen. Goliana, gen. Pekníka, gen. Svobodu, gen. Viesta, Hroznová, Javorová, kpt. Jaroša, Kučišdorfská dolina, L. Novomeského, Malacká cesta, Markušova, Muškátová, Na bielenisku, Nálepkova, Panholec, Pod kalváriou, Rulandská, Rybníček, Silvánová, Stupy, Švermova, Topoľová, Trnavská, Veltlínská, Záhumenice.



Základná škola s materskou školou v Pezinku, Orešie 3, (www.zsoresiepezinok.edupage.org)

Školský obvod – ulice: Cintorínska, Černicová, D. Virgoviča, Družstevná, Eugena Suchoňa, Fajgalská cesta, Glejovka, Grobská cesta, Hečkova, Hurbanova, Jána Raka, Kamenice, Kataríny Franklovej, Krkavec, Leitne, Liesková, Limbašská cesta, Ľudovíta Rajtera, Matúškova, Mlynárska,
Myslenická, Nezábudková, Nová, Obchodná, Okružná, Orešie, Podhorská, Podkarpatská, Pri mlyne, Púpavová, Ružová, Slnečné údolie, Štúrova, Trnková, Vincúrska, Vinice, Za panskou záhradou, Železničná.



Spádovou školou pre žiakov, ktorí majú trvalé bydlisko „Pezinok 0“ bude základná škola, ktorá je najbližšia ich miestu pobytu, pokiaľ to dovolí kapacita školy.


Inzercia