LOADING

Type to search

Hasiči Život

Zásahová činnosť pezinských hasičov

redaktor tvpk 22 augusta 2022

Zásahová činnosť hasičskej jednotky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku od 15. 08. 2022 – 21. 08. 2022


16. 08. 2022 Zochova Chata
Jednotka bola vyslaná na výjazd k zranenému lezcovi na Zochovej chate v lokalite Traja jazdci, jednalo sa o previerkové cvičenie. Po zásahu sa jednotka vrátila na základňu.



16. 08. 2022 Bratislava
Jednotka bola vyslaná na výjazd k požiaru starého vinohradu v Bratislave na Peknej ceste-Horská. Na výjazd boli vyslané dve štvorkolky Polaris ranger. Jednalo sa o výpomoc v neprístupnom teréne. Po vykonaní protipožiarnych opatrení sa jednotka vrátila na základňu.



16. 08. 2022 Modra – Šenkvice
Jednotka bola vyslaná na požiar poľa medzi Modrou a Šenkvicami, jednalo sa o požiar pokoseného strniska. Na miesto bola povolaná technika z OR HaZZ Pezinok a aj hasiči zo Senca. Počas hasenia sa požiar rozširoval smerom na Vištuk. Na miesto boli zavolané aj okolité jednotky DHZ obcí. Počas hasenia sa zdvihol vietor a požiar prešiel do opustených vinohradov, ktoré boli pre techniku neprístupné. Na miesto bol preto vyžiadaný vrtuľník MV. Po intenzívnom boji s požiarom sa spoločnou silou jednotiek podarilo požiar lokalizovať a postupne likvidovať. Po likvidácii jednotky vykonali protipožiarne opatrenia a postupne sa jednotky vrátili na svoje základne.



17. 08. 2022 Modra – Šenkvice
Jednotka bola vyslaná k požiaru suchého porastu medzi obcami Modra a Šenkvice. Veliteľ zásahu si na miesto vyžiadal ďalšiu jednotku s technikou CAS, vzhľadom na rozsiahlosť požiaru. Jednotka požiar likvidovala vysokotlakými prúdmi a jednoduchými hasiacimi prostriedkami. Na miesto boli povolané aj viaceré jednotky DHZ obcí z okresu. Po lokalizácii a následnej likvidácii príslušníci požiarovisko skontrolovali a vrátili sa na svoju základňu.



17. 08. 2022
Jednotka bola vyslaná k asistencii ZZS. Jednalo sa o znesenie zraneného cyklistu v nedostupnom teréne medzi lokalitami Tri kamenné kopce a vrch Somár. Jednotka zasahovala vozidlami Ranger 6×6 a Ranger 4×4. Po príchode na miesto udalosti príslušníci naložili zraneného na nosidlá a zviezli ho na Potočnú ulicu v Limbachu, kde ho odovzdala posádke ZZS a vrátila sa na svoju základňu.



19. 08. 2022 Pezinok
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode dvoch osobných motorových vozidiel, dopravná nehoda bola bez zranení ale v jednom vozidle sa nachádzala tehotná pani. Pani bola zverená do opatery RZP. Jednotka sa vrátila na základňu.



19. 08. 2022 Pezinok
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode dvoch osobných motorových vozidiel . Pri zrážke sa jedna osoba zranila, bola zverená do opatery RZP . Po zaistení a skontrolovaní vozidiel sa jednotka vrátila na základňu.





Inzercia