LOADING

Type to search

Beseda Festival Film Kultúra

PAFF 2022 – Pezinský alternatívny filmový festival je tu opäť

redaktor tvpk 15 augusta 2022

Rozvičte si bránice, pretože PAFF 2022 – PEZINSKÝ ALTERNATÍVNY FILMOVÝ FESTIVAL vás neminie ani tento rok! Organizátor festivalu Občianske združenie Priatelia divadla a filmu a spoluorganizátor Pezinské kultúrne centrum spoločne s partnermi FAMU, Festival AZYL, Mesto Pezinok vás pozývajú v sobotu 20. a nedeľu 21. augusta 2022 na Amfiteáter Pezinok. Pripravené sú dva večery plné krátkych filmov a videoklipov.


PROGRAM – SOBOTA 20. 08. 2022

  • 21:00 – 22:30 – Peter Konečný – Večer výnimočných svetových videoklipov. Poznáte tie zimomriavky, keď hudba a obraz k sebe dokonale pasujú a keď médium vytvára dokonalý pocit naplnenia? Máte radi výnimočnú hudbu a jej mimoriadne filmové obrazy? Tak určite nezabudnite na “Večer výnimočných svetových videoklipov” so šéfredaktorom portálu Kinema.sk Petrom Konečným.
  • 22:45 – 0:00 – PAFF výber #1 | PK premiéra + zahraničné filmy – prvé pásmo sa zameriame hlavne na zahraničie, ale nezabúdame ani na domácu scénu. Všetko to odpáli premiéra domáceho kraťasu režiséra Petra Čermáka “Medzihra”. Ide o film, ktorý vznikol na základe skladby “In The Arena” hudobného projektu Poetry in Telegrams. Nasledovať bude nádielka zahraničných kraťasov. Zastúpenie budú mať aj tvorcovia z Českej republiky.


PROGRAM – NEDEĽA 21. 08. 2022

  • Best of AZYL 2021 – prehliadka tých najlepších 1-minútových, 5-minútových filmov a videoklipov z celého sveta prihlásených do súťažnej sekcie festivalu AZYL SHORTS 2021. Medzinárodná porota tvorená filmovými profesionálmi z krajín V4 vyberala spomedzi 400 krátkych filmov. Výsledné pásmo je žánrovo i formálne pestrým výberom, ktorý stojí za to vidieť.
  • PAFF výber #2 | Študentské filmy FAMU + VŠMU – posledné ročníky vyhrávali na PAFFe práve filmy z prostredia pražskej FAMU (Šarkan, r. Martin Smatana alebo Nebát se ničeho, r. Jakub Jirásek) a preto bolo pre nás celkom prirodzené spraviť best of-ku práve z filmov z tejto prestížnej českej univerzity. Ide o výberku, ktorú sme vytriedili z toho najlepšieho čo na FAMU vzniklo za uplynulé 3 roky, presne podľa vašich potrieb. Okrem iných skvelých kúskov premietneme v tejto sekcii aj 2 filmy nominované na cenu Magnézia (Český lev) za najlepší študentský film. Program ukončíme filmom slovenského režiséra Kristiána Grupáča “Otváram dvere a neviem/ čo sa s nimi deje/ pomaly vŕzgajú/ oči sa dívajú”. Je to filmová pocta dielu kapely Otras a ich spevákovi Varsovi, rozpráva príbeh o tom, aké je to byť nesmrteľný proti svojej vôli vo svete, ktorý funguje tak trocha horeznačky)


Viac o podujatí na priloženom linku: https://www.facebook.com/events/1024767094859975

Inzercia