LOADING

Type to search

FootGolf Šport

1. SFGK Carpathians Slovakia získal bronz v Slovenskom FootGolfovom Pohári 2022

redaktor tvpk 22 septembra 2022

V nedeľu 18. septembra sa v susednom seneckom okrese na footgolfovom ihrisku v Hrubej Borši rodil pod dlhšej dobe od roku 2019 tímový úspech pezinského footgolfového klubu 1. SFGK Carpathians Slovakia. Konalo sa štvrté záverečné kolo 5. ročníka Slovenského FootGolfového Pohára, ktoré sa hrá dvojkolo na 9-jamkových ihriskách, v kategóriách jednotlivcov a klubov zároveň.


V klubovej súťaži prebiehal súboj o celkové poradie do posledných kopov, kde sa do výsledku klubov započítavali výsledky najlepších štyroch hráčov klubu. Nakoniec 1. SFGK Carpathians Slovakia sa po dvojročnej prestávke prebojoval na pódium a získal bronz za 3. miesto v súťaži klubov. Naposledy sa hráči 1. SFGK Carpathians Slovakia tešili zo striebra v roku 2019, v ostatných ročníkoch skončili na štvrtom mieste.



Počas štyroch kôl bodovali za klub najmä Branislav Thron, Marek Tábora, Jakub Gavorník, Tomáš Kikuš, Matúš Dúbravka, Richard Hulák, Pavol Podobník a prezident klubu Rastislav Blaško.

Popis fotografie: 1. SFGK Carpathians Slovakia s tretím miestom v tímovej súťaži a oceneniami v jednotlivých kategóriách v Slovenskom FootGolfovom Pohári 2022. Zľava: Marek Tábora (2. miesto v kategórii Amatéri), Branislav Thron (absolútny víťaz 4. kola), prezident klubu Rastislav Blaško (3. miesto v kategórii klubov), Matúš Dúbravka (1. miesto v kategórii Juniori).



V súťaží jednotlivcov v kategórii Absolut bol najlepším klubovým hráčom Branislav Thron na 11. mieste a vo 4. kole zvíťazil s najväčším rozdielom, čím pomohol klubu k 2. miestu v kole a celkovému bronzu. Víťazom po minuloročnom striebre v kategórii Juniorov sa stal Matúš Dúbravka. V kategórii Amatéri po minuloročnom víťazstve získal bronz Marek Tábora.



V októbri sa uskutoční finále klubov o majstra Slovenska a záverečné kolo Slovenskej FootGolfovej Tour.

Výsledky 5. ročníka Slovenského FootGolfového Pohára 2022:


Súťaž klubov:

  1. FG Spartak Trnava
  2. FGK Senec
  3. 1. SFGK Carpathias Slovakia (Pezinok)
  4. FGK Trnava
  5. FGC Skalica
  6. KFGK Bratislava
  7. Domaniža FGT
  8. Senecký FGT




Hráči 1. SFGK Carpathians Slovakia v kategóriách:


Absolut:

11. Branislav Thron

26. Marek Tábora

31. Tomáš Kikuš

35. Jakub Gavorník

40. Matúš Dúbravka

43. Rastislav Blaško

64. Richard Hulák

79. Pavol Podobník



Muži:

25. Tomáš Kikuš

41. Pavol Podobník



Seniori – muži 45+

4. Branislav Thron

8. Rastislav Blaško



Juniori

1. Matúš Dúbravka



Amatéri

3. Marek Tábora

6. Jakub Gavorník

17. Richard Hulák

Inzercia