LOADING

Type to search

Polícia Život

Zlodeji mali zálusk na garáže

redaktor tvpk 02 februára 2021

Garáž častokrát býva úložiskom dôležitých vecí. Bohužiaľ, je to aj jeden z lákavých cieľov pre zlodejov – tých ,,pezinských“ však policajti zadržali! Vyšetrovateľ z Okresného riaditeľstva PZ v Pezinku vzniesol obvinenie 33 – ročnému Brankovi M. a 19 – ročnej Erike V. pre trestný čin krádeže v súbehu s trestným činom neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, spáchaných formou spolupáchateľstva.

Na základe zistených skutočností mali obvinení dňa 30. 01. 2021 v čase okolo 01:00 h neoprávnene vniknúť do pozemnej garáže v jednom z bytových domov na Moyzesovej ulici v Pezinku a následne odtiaľ z uzamknutých motorových vozidiel odcudziť viaceré predmety a automobilové príslušenstvo.



V prvom prípade mali z motorového vozidla (ŠPZ PK) odcudziť peňaženku s finančnou hotovosťou 500,- eur, značkové slnečné okuliare, osobné doklady a bankové karty, pričom na vozidle mali poškodiť jeho dvere. Následne sa presunuli k ďalšiemu motorovému vozidlu odkiaľ takisto odcudzili viaceré premety v celkovej hodnote prevyšujúcej stovky eur. V krádeži mali pokračovať aj v ďalšom motorovom vozidle, ktoré sa nachádzalo v spomínanej garáži. Zo všetkých motorových vozidiel zlodeji odcudzili bankové, tankovacie karty, ktoré následne mali požiť na čerpacích staniciach a v obchodných centrách na území Bratislavského kraja.

Svojím konaním spôsobili spoločnú škodu v celkovej hodnote 2 444,28 eur. V prípade preukázania viny im hrozí za takéto konanie trest odňatia slobody 3 až 10 rokov.



Polícia aj v tejto súvislosti opätovne radí všetkým vodičom, aby si hoci aj pri krátkom opustení auta:

  • nenechávali v ňom žiadne cenné predmety
  • auto si vždy poriadne uzamkli a zatvorili všetky okná
  • v odkladacích priestoroch si nenechávajte nič cenné
  • veci nenechávať ani voľne vyložené na sedadlách motorového vozidla
  • z auta si takisto nezabudnite zobrať aj osobné doklady, resp. doklady od auta

Vaše auto tak nemusí byť tak zaujímavým miestom pre zlodejov. Po zistení, že došlo ku krádeži vecí z motorového vozidla ihneď volajte políciu.


FOTO: FB Polícia SR – Bratislavský kraj

Inzercia