LOADING

Type to search

Hasiči Život

Zásahová činnosť pezinských hasičov

redaktor tvpk 17 augusta 2021

Zásahová činnosť hasičskej jednotky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku od 09. 08. 2021 – 15. 08. 2021


09. 08. 2021 Modra
Jednotke bol nahlásený požiar dodávky v Modre na Šúrskej ulici. Vyslaná bola technika MB Atego 1+2. Neskôr bolo oznámené, že na mieste horia ďalšie 4 autá, na miesto bola vyslaná ďalšia technika CAS 30 T815-7. Po príchode na miesto bol požiar uhasený a jednotky sa vrátili na svoju základňu.


09. 08. 2021 Pezinok
Jednotka bola vyslaná na adresu Glejovka 15, Pezinok (firma Ecorec), kde malo ísť o požiar zmesového odpadu vo veľkokapacitných kontajneroch. Jednalo sa o každoročné cvičenie spojené s previerkovým cvičením hasičskej jednotky. Po ukončení výcviku sa jednotka vrátila na svoju základňu.



12. 08. 2021 Pezinok
Jednotka bola vyslaná na železničnú stanicu v Pezinku k požiaru rušňa. Po príchode na miesto jednotka zistila, že sa jednalo o zahorenie poistky a do príchodu jednotky sa plameň uhasil. Jednotka rušeň skontrolovala a po dohode s vlakvedúcim, prenechala SŽ. Jednotka sa vrátila na svoju základňu.


14. 08. 2021 Svätý Jur
Jednotka bola vyslaná na Prostrednú ulicu do Svätého Jura na preverenie dymenia v miestnom kaštieľa. Prieskumom bolo zistené, že poplach bol spustený hlásičom EPS a priestor bol zadymený. Jednalo sa o požiar v podlahovom priestore. Na uhasenie požiaru bolo potrebné rozobrať podlahu v mieste dymenia. Následne požiar uhasili jedným VT prúdom. Po uhasení a odvetraní miestností bol priestor skontrolovaný termokamerou. Na miesto sa dostavil aj zisťovateľ príčin požiaru a správca objektu, ktorému bolo požiarovisko odovzdané . Jednotka sa následne vrátila na svoju základňu.



15. 08. 2021 Modra – Šenkvice
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode (prevrátené auto na streche) na ceste Modra smer Šenkvice. Jednotka zabezpečila vozidlo proti požiaru, očistila vozovku, regulovala premávku a vrátila sa na svoju základňu.



15. 08. 2021 Modra
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode dvoch aut. Po príchode jednotka zabezpečila vozidlo proti požiaru, očistila vozovku, regulovala premávku a vrátila sa na svoju základňu.



15. 08. 2021 Šenkvice
Jednotka bola vyslaná k požiaru kontajneru na oblečenie do Šenkvíc, na miesto sa dostavila aj DHZ obce Šenkvice, po uhasení požiaru sa jednotka vrátila na základňu .

Inzercia