LOADING

Type to search

Aktuálne Koronavirus Samospráva Seniori Život

Zariadenie opatrovateľskej služby v Pezinku je v karanténe

redaktor tvpk 24 januára 2021

V Zariadení opatrovateľskej služby v Pezinku sa po pretestovaní na COVID-19 zistila pozitivita u 11 klientov. Klientov pretestovali po tom, čo mal jeden z nich zvýšenú teplotu. Všetci pozitívni sú momentálne bez príznakov a ich zdravotný stav sa nezhoršuje. Príbuzných všetkých klientov zariadenie už informovalo. Otestovaní boli aj všetci zamestnanci, z nich je pozitívna jedna interná a jedna externá rehabilitačná opatrovateľka.

Vedenie zariadenia urobilo všetky potrebné kroky na zvládnutie situácie. Od včera je v karanténe. Priestory rozdelili na červenú a bielu zónu. Negatívnych klientov presťahovali do jednej časti. Stará sa o nich jedna opatrovateľka, ktorá prichádza a odchádza samostatným vchodom. O pozitívnych klientov sa starajú iné opatrovateľky. V každej časti majú vlastné sociálne zariadenie.

Po komunikácii s odborníkmi z Ministerstva zdravotníctva dostávajú klienti zariadenia zvýšené dávky vitamínov C, D a zinku. Zároveň sa im zvýšil príjem tekutín. Okrem teploty a tlaku opatrovateľky seniorom merajú aj saturáciu kyslíkom. Stravu po dohode s dodávateľom zariadenie preberá v jednorazových obaloch a používajú sa aj jednorazové príbory. Všetci zamestnanci zároveň používajú všetky najvyššie možné ochranné pomôcky, ako sú overaly, rukavice a respirátory. Priestory zariadenia sú zároveň intenzívne dezinfikované.



Testovanie klientov a zamestnancov sa zároveň zintenzívni. Aj doteraz však boli všetci klienti testovaní pravidelne každé dva týždne a zamestnanci každý týždeň. Klientov naposledy testovali v pondelok (18. 1. 2021) a všetci mali negatívny výsledok testu.


Zdroj: www.pezinok.sk

Inzercia