LOADING

Type to search

Kultúra Výstava

Výstava k 100. výročiu založenia futbalového klubu PŠC Pezinok

redaktor tvpk 23 augusta 2021

Futbalový klub PŠC Pezinok, jeden z najstarších na Slovensku, usporiada v auguste tohto roka výstavu ku 100. výročiu od svojho založenia. Oficiálne otvorenie výstavy historických fotografií a materiálov bude spestrené vydaním a krstom knižnej publikácie mapujúcej 100-ročnú históriu klubu. Pôvodne klub plánoval usporiadať aj veľkolepé podujatie osláv v auguste tohto roku, avšak z dôvodu platných protipandemických opatrení sa rozhodol o odloženie na rok 2022.



VÝSTAVA KLUBOVEJ HISTÓRIE

PŠC Pezinok v spolupráci s Mestským múzeom v Pezinku oficiálne otvorí výstavu ku storočnici PŠC Pezinok dňa 24. augusta 2021. Pre návštevníkov a pamätníkov sme si pripravili dobové fotografie s popismi období, historické klubové dokumenty, ale aj viaceré predmety, ktoré sú krásnou spomienkou na storočnú históriu klubu. Na udalosť oficiálneho otvorenia výstavy v Pezinskom kultúrnom centre sa dostanú len hostia s pozvánkou. Už o deň neskôr bude výstava dostupná aj pre verejnosť bezplatne. Výstava potrvá od stredy 25. augusta 2021 do 19. septembra 2021, v Pezinskom kultúrnom centre na 1. poschodí

VYDANIE PUBLIKÁCIE A JEJ KRST

Futbalový klub PŠC Pezinok v spolupráci s autorským kolektívom publikácie zozbieral a pripravil textový a fotografický materiál z histórie klubu, za účelom vydania jedinečnej publikácie o klube. Bohatá 100-ročná história pezinského klubu je zachytená vo všetkých obdobiach od jeho založenia, cez vojnové a povojnové roky až po súčasnosť. Autentické fotografie, najlepšie pezinské jedenástky a mnoho iného. Slávnostný krst sa uskutoční priamo na otvorení výstavy dňa 24. augusta 2021.

Inzercia