LOADING

Type to search

Beseda Kultúra Literatúra Pre deti

Týždeň slovenských knižníc bude v Pezinku v online priestore

redaktor tvpk 24 februára 2021

Marec je za dverami a s ním aj Týždeň slovenských knižníc. Opäť sa Malokarpatská knižnica v Pezinku zapojí do celoslovenskej kampane na propagáciu knižníc, ktorá prebieha vždy prvý marcový týždeň v roku.

Od 1. marca do 7. marca 2021 pripravila knižnica pre Vás zaujímavé podujatia, tentokrát v online priestore. Nalaďte si youtube kanál Knižibaba a pustite vašim deťom rozprávky, ktoré pre ne načítal ich autor Július Belan (pondelok 1.3.2021 – piatok 5.3.2021 o 17.00 hod.). Ak sa vám rozprávky zapáčia tak, že by ste si radi požičali knižku, stačí napísať objednávku a my vám knižky pripravíme.


Prednedávnom vyšla aj kniha Veronike Šikulovej (pracovníčka Malokarpatskej knižnice v Pezinku) Tremolo ostinato. Aj tú si môžete požičať. Knižnica však ponúkne dve autorské čítania knihy Tremelo ostinato v podaní autorky Veroniky Šikulovej.


A napokon siahla knižnica po starej osvedčenej “klasike”. To, že humor je liek, netreba dokazovať. Na tento liek netreba všelijaké špeciálne potvrdenia či schvaľovania. Stačí, ak sa započúvate do autorských čítaní spisovateľa Ľuba Dobrovodu. Dospelácke čítania “uvedieme” každý deň o 19.00.


Pre čitateľov seniorov nad 65 rokov a tých, ktorí sú zdravotne znevýhodnení pripravila pezinská knižnica počas Týždňa slovenských knižníc špeciálnu donášku kníh až pred dvere. Stačí si knižky objednať a náš kolega Jakub vám ich prinesie.



PROGRAM TÝŽDŇA SLOVENSKÝCH KNIŽNIC V PEZINKU

  • 1. – 5. marca 2021 o 17.00 h – Večerníčky Júliusa Belana
  • 1. – 2. marca 2021 o 19.00 h – Tremolo ostinato – Veronika Šikulová
  • 3. – 5. marca 2021 o 19.00 h – Chyťte sa za bruchá – Ľubo Dobrovoda
  • 1. – 5. marca 2021 – donáška kníh pre seniorov priamo domov

Inzercia