LOADING

Type to search

Pošta Region Život

Slovenská pošta upozorňuje na podvodnú súťaž

redaktor tvpk 26 októbra 2021

Slovenská pošta upozorňuje na podvodnú súťaž v mene pošty, v ktorej môžu klienti získať rôzne darčeky a vyhrať peniaze. Táto falošná súťaž nabáda účastníkov zapojiť sa do prieskumu, pričom vyhrať môžu až 10-tisíc eur. Aj v tomto prípade ide o podvod a pošta vyzýva ľudí k ostražitosti.

Slovenská pošta zaznamenala už približne 30 rôznych typov podvodných e-mailov, ktoré „sa tvária“ ako od pošty. Adresáta vyzývajú k úhrade platieb za doručenie zásielky, k zmene doručenia či uloženia zásielky a v ostatnom čase aj na zaplatenie colných poplatkov. Slovenská pošta nikdy nežiada úhradu žiadnych poplatkov prostredníctvom e-mailov alebo SMS, a to ani za colné konanie či DPH. Klient za zásielku zaplatí buď pri objednávaní tovaru, alebo pri prevzatí zásielky na pošte, kuriérovi alebo v BalíkoBOXe. Rovnako je to aj pri platbe colných poplatkov a dane z pridanej hodnoty – klient ich hradí pri prevzatí zásielky.


Slovenská pošta nabáda občanov k ostražitosti a vyzýva ich dôkladne si preveriť, odkiaľ je email zaslaný. Pochybná adresa phishingových e-mailov totiž jasne napovedá, že ide o podvod.

Klienti môžu nájsť ukážky podvodných emailov a SMS na webovej stránke Slovenskej pošty – posta.sk.

Inzercia