LOADING

Type to search

Aktuálne Celoplošné Testovanie Samospráva Školstvo Život

Od 22. februára sa v Pezinku otvoria školy a škôlky a v sobotu 20. februára sa bude testovať

redaktor tvpk 18 februára 2021

Podľa informácií primátor Pezinka Igora Hianika (zdroj: FB Igor Hianik) sa budú otvárať od pondelka 22. februára školské zariadenia a bude sa cez víkend aj testovať.

Keďže skríningové testovanie za posledné dva týždne ukázalo stagnujúcu či dokonca veľmi mierne zlepšujúcu sa situáciu, tak v stredu 17. februára po dvojhodinovom online rozhovore s RUVZ-BA a tiež komunikáciou s riaditeľmi škôl a škôlok dodržíme stanovisko, a teda školské zariadenia: Materské školy a Základné školy 1. stupeň sa v pondelok 22. 2. 2021 otvoria.

  • od rodiča sa bude požadovať – čestné prehlásenie, že bol pretestovaný, a teda má negatívny výsledok. Týkať sa to bude rodičov žijúcich s dieťaťom v jednej domácnosti (zákonný zástupca), avšak vzhľadom k danej situácii by sme chceli požiadať rodičov, aby sa dali pretestovať obaja, keďže sme mali skúsenosť kde jeden rodič bol negatívny, druhý pozitívny a dieťa nakoniec pozitívne. Ďakujeme za pochopenie.

  • učitelia sa postupne očkujú, musíme však upozorniť, že v niektorých prípadoch máme hlásené dlhšie pretrvávajúce reakcie na očkovanie, čo môže daného učiteľa na 1 až 3 dni ochromiť tak, že bude práce neschopný (niektorí sa očkujú tento víkend).

  • keďže pre potreby otvorenia škôl budeme požadovať od rodičov čestné prehlásenie o negatívnom teste, uvedomujeme si, že musíme zabezpečiť aj to testovanie. Nie sme ako štát, že dáme podmienky a neprispôsobíme tomu infraštruktúru, a teda by nami požadované pravidlá mali problém obyvatelia splniť. Od utorka obvolávame naše skvelé tímy, či nám pomôžu (lebo bez nich to nedáme) a teda vďaka nim budeme môcť opäť poskytnúť službu – Vám – občanom.

  • Mesto Pezinok je tu pre Vás, jednak držíme slovo, ale na druhej strane ak chceme požadovať od Vás negatívne výsledky ako „vstupku“ do škôl, nachystáme k tomu aj infraštruktúru.

  • Vo štvrtok 18. februára budú zverejnené presné miesta, kde sa bude testovať, ale s veľkou pravdepodobnosťou budú kopírovať tie minulé.

  • Testovať sa bude len v SOBOTU 20. februára od 8:00 do 18:00 a to z dvoch dôvodov: 1. testovacie miesta sú prevažne v školách – musíme ich pripraviť (vydezinfikovať). 2. personálne kapacity nám vyjdú maximálne na jeden deň, tak ako minulý víkend

  • Prihlasovací systém na odberné miesta bude opäť spustený v piatok 19. februára ako vždy o cca 8:00 (prosím rátajte cca +-10min). Link na prihlasovanie: https://covid.pezinok.sk/#/register

  • Testovať sa môžu nielen rodičia detí, zamestnanci školských zariadení, ale aj ľudia čo potrebujú negatívny test do práce.

  • Viem, že sme ohlásili, že posledné testovanie malo byť minulý víkend, ale keďže do dnešného dňa nám nikto na otvorený list okrem p. Richarda Sulíka neodpovedal, ministri neurobili žiadne kroky, ktoré by zabezpečili pretestovanie ľudí a my chceme otvoriť školy a tiež Vám chceme vyjsť v ústrety, keď potrebujete test do práce, tak práve preto budeme opäť testovať.

  • Opätovne Vás chcem požiadať, aby ste nevytvárali rady, dodržiavali odstupy, dezinfikovali si ruky. Tak ako doteraz, ste skvelí.

  • Prosím Vás, ak Vám príde POZITÍVNY výsledok, ostaňte doma, neohrozujte ďalších a kontaktujte Vášho lekára, ak sa neviete nikam dovolať, pokojne mi napíšte mail: primator@msupezinok.sk

  • počas každého jedného testovania som odpísal na každý jeden mail do maximálne jednej hodiny.

Verím, že všetko dopadne dobre, že deti sa budú tešiť, keď stretnú svojich kamarátov a tiež, že rodičia si trochu vydýchnu. Sme v tom naozaj spolu, nepokazme si to, v maximálnej možnej miere dodržujme základné pravidla.


Zdroj: FB Igor Hianik

Inzercia