LOADING

Type to search

Cirkev Polícia Prevencia Život

Mestská polícia kontroluje pred Dušičkami pezinské cintoríny

redaktor tvpk 26 októbra 2021

Začiatok novembra je čas, kedy si každoročne pripomíname našich najdrahších, ktorí už nie sú medzi nami. Je to čas kedy navštevujeme miesta ich posledného odpočinku a v tichosti a spomienkach si uctievame ich pamiatku. Cintoríny sa v tomto období napĺňajú návštevníkmi viac ako zvyčajne.


Hliadky mestskej polície Pezinok vykonávajú počas uvedených sviatkov aj s niekoľko dňovým predstihom pravidelné kontroly všetkých troch cintorínov na území mesta Pezinok.

Kontroly sú zamerané najmä na zabezpečenie verejného poriadku, ochranu majetku občanov, ochranu odstavených motorových vozidiel v blízkosti cintorínov a celkovo na nerušený priebeh sviatkov. Príslušníci Mestskej polície sa počas kontroly cintorínov sústreďujú predovšetkým na najzraniteľnejšiu skupinu – starších spoluobčanov. Pôsobia preventívne, upozorňuje tieto osoby ako sa majú správať, aby sa nestali obeťami trestnej činnosti, ako si majú zabezpečiť svoj majetok. Súčasne sú im príslušníkmi mestskej polície odovzdávané reflexné prvky – pásky a nálepky. Taktiež sú im rozdávané letáky s inštrukciami, ako sa nestať obeťou trestného činu, píšťalky, ktoré im môžu pomôcť v prípade náhlej nevoľnosti alebo hroziaceho nebezpečenstva. Mestská polícia Pezinok sa aj týmto snaží o pokojný a nerušený priebeh uvedených sviatkov.

Inzercia