LOADING

Type to search

Ekológia Samospráva Život

Mesto vymenilo kontajnery na textil

redaktor tvpk 15 decembra 2021

Kopy odpadu vedľa kontajnerov s textilom by mali byť už minulosťou. Prispejú k tomu nové nádoby na textil, fotopasce i kamerový systém, ktorý plánuje mesto zaviesť na problematických kontajnerových stojiskách, ako napríklad  pri Amfiteátri.

Do konca roka  nahradia staré kontajnery spoločnosti Textil Eco nové od Ekocharita Slovensko, s ktorou mesto spolupracuje už viac ako rok a má s ňou najlepšie skúsenosti. Sú vybavené senzormi detekujúcimi naplnenosť nádoby a zabezpečené tak, aby sa do nich  nikto nedostal. Preto je možné do kontajnerov  vkladať maximálne 30 litrové vrecia s oblečením. Okrem toho je na všetkých kontajneroch telefonický kontakt, kam môžete volať v prípade poškodenia, nefunkčnosti senzoru, prípadne neporiadku okolo.

„Šatstvo by malo byť vypraté, bez poškodenia, umožňujúce jeho následné použitie. Topánky musia byť v pároch a zviazané, resp. spárované iným spôsobom.“  vysvetlil Tomáš Kunák z občianskeho združenia Ekocharita Slovensko. Aktuálne ich je v Pezinku 27 , pričom počet sa ešte zvýši. Veríme, že aj tieto kroky prispejú k čistejšiemu a krajšiemu Pezinku.


Zdroj: www.pezinok.sk

Inzercia