LOADING

Type to search

Doprava Polícia Život

Jazdím bez alkoholu, by malo byť heslom každého jedného vodiča

redaktor tvpk 13 apríla 2021

Prečo polícia opakovane na cestách pri kontrolách „narazí“ na vodiča pod vplyvom alkoholu? Prečo sa tieto situácie napriek policajným kontrolám zameraným na zvýšenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky stále opakujú?



Vozidlo, ktoré riadi vodič pod vplyvom alkoholu sa stáva zbraňou, nevyspytateľnou, ktorú má v rukách nezodpovedný vodič. Alkohol – Dopravná nehoda – Usmrtenie. Najhorší scenár, ktorý sa môže stať. A stáva sa!!! Ale už je neskoro. Je to o zodpovednosti každého jedného. Vodič si sadá za volant auta a už nesie veľkú zodpovednosť za seba aj za ostatných účastníkov v cestnej premávke.




Ak ste už pili alkohol a potrebujete niekam ísť autom, vždy existuje alternatíva, ktorá je bezpečnejšia. Taxík, hromadná doprava alebo požiadate niekoho, kto by bol ochotný vás zaviesť. Najhorší scenár sa môže stať práve tým, ktorí tak v tomto prípade neurobia. Na území Slovenskej republiky platí nulová tolerancia alkoholu u vodiča. Práve z toho titulu, že pácha veľké škody na majetku, zdraví a životoch.




Polícia pri kontrolách zameraných na požívanie alkoholu pred jazdou je nekompromisná a stále v nich pokračuje. Dokedy? Pokým sa vodiči nepoučia? Nechceme, aby bol alkohol príčinou ľudských nešťastí.
Každodennými kontrolami na cestách „bojujeme“ s týmto neduhom.



ČO MÔŽE SPÔSOBIŤ ALKOHOL ZA VOLANTOM AUTA

  • Alkohol znižuje schopnosť sústrediť sa a správne a v čas reagovať na situácie v cestnej premávke.
  • Alkohol za volantom so sebou prináša samé problémy – zadržanie vodičského preukazu, zákaz činnosti, pokuta, či hrozba väzenia, spôsobenie dopravnej nehody, ublíženie na zdraví, nestoja ani za takúto jednu jazdu! Už dopredu treba myslieť vždy na to, čo všetko takouto jazdou riskujeme!!!



Ďakujeme každému vodičovi, ktorý je zodpovedný a tieto riziká si vopred sám uvedomuje. Jazdím bez alkoholu! By malo byť heslom každého jedného vodiča.

Inzercia