LOADING

Type to search

Polícia Projekty Život

Preventívna kampaň “Stop vreckovým zlodejom!”

redaktor tvpk 16 augusta 2021

Heslo „Stop vreckovým zlodejom!“ je hlavnou myšlienkou celoeurópskej preventívnej kampane, ktorú podporili Policajný zbor v spolupráci so Železnicami Slovenskej republiky. Ide o slovenskú verziu celoeurópskej kampane „STOP PICKPOCKETS!“,v ktorej  sú pútavou formou prostredníctvom farebných postavičiek prezentované rôzne spôsoby páchania tzv. vreckových krádeží.  


Vreckoví  zlodeji využívajú rôzne dôkladne premyslené triky na páchanie tejto protispoločenskej činnosti a to najmä na miestach, kde sa zvyčajne vyskytuje veľa osôb, ako sú napr. železničné stanice, autobusové stanice či preplnené námestia. Mnohé z ich dôkladne premyslených ťahov sú realizované v spolupráci viacerých osôb: napr. jedna osoba upúta pozornosť resp. zmanipuluje potenciálnu obeť a druhá ju zatiaľ okradne.

Snahou polície je predchádzať a eliminovať trestnú činnosť páchanú na občanoch, upozornením na možné spôsoby páchania tzv. vreckových krádeží a šírením osvety v priestoroch železničných staníc, autobusových staníc, zástaviek mestskej a obecnej hromadnej dopravy, informačných tabúľ miest a obcí okresu Pezinok, kde boli v týchto dňoch umiestnené plagáty tejto kampane s popisnými farebnými postavičkami.

Inzercia