LOADING

Type to search

FootGolf Šport

1. SFGK Carpathians Slovakia s prvým víťazstvom v klubovom zápase

redaktor tvpk 23 augusta 2021

Historicky prvý priateľský dvojzápas vo FootGolfe klubov odohrali 1. SFGK Carpathians Slovakia s FootGolfovým klubom Trnava. Prvé meranie síl klubov z Pezinka a Trnavy, účastníkov najvyšších slovenských súťaží Slovenská FootGolfová Tour a Slovenský FootGolfový Pohár, prebehlo 28. júna v Trnave so zmierlivým výsledkom 3:3

Odvetný súboj prebehol v podvečerných hodinách v pondelok 16. augusta 2021 vo FootGolfovom areáli hotela Agatka na Čiernej Vode v Chorvátskom Grobe, kde je tréningové 9-jamkové ihrisko klubu 1. SFGK Carpahians Slovakia a je zároveň najbližšie k Pezinku zo všetkých footgolfových ihrísk na Slovensku. Pred blížiacou sa búrkou ako prvé na 18 jamkové zápolenie vyšli ženy, priama odveta za prvý zápas, Silvia Záhradníčková za 1. SFGK Carpathians Slovakia proti dvojici Natália Kasayová/Barbora Cigláňová, ktoré sa striedali po každej jamke. Po nich došlo k stretu dvoch vysokých hráčov, keď na svoj prvý štart v súťaži v súťaži jednotlivcov v takomto zápase vyrazil domáci Pezinčan Jakub Gavorník proti Igorovi Haluzickému. Po nich nasledovali dvojice G-H s jednou loptou, pričom hráči z jedného tímu sa v kopaní do lopty striedajú a začínať kopy na jamkách môže ktorýkoľvek. Zohratá dvojica 1. SFGK Carpathians Slovakia Pavol Gášpár – Michal Hruška si vyšla proti trnavskej Andrej Gurovič – Tomáš Hudcovič. Po nich nasledovala dvojica, junior Matúš Dúbravka syn s otcom Petrom, ktorých ako náhradník na striedanie po jamkách dopĺňal Matej Toman. Ten však prišiel na zápas so zranením a po polovici hry odstúpil. Ich partnerom boli Peter Klačo – Alexander Záborodský. Do predposledného flajtu – seniorov, mužov nad 45 rokov, sa postavili už dlhoroční rivali na turnajoch tour a pohára, prezident 1. SFGK Carpathians Slovakia Rastislav Blaško proti Romanovi Miezgovi. Ich predchádzajúci súboj v Trnave skončil víťazstvom Blaška 6:4, takže sa Miezga, ktorému sedia kratšie ihriská ako Trnava alebo Čierna Voda, chystal na odvetu. Ako posledný vyrazili na ihrisko top hráči oboch klubov, slovenský reprezentant Branislav Thron proti Jakubovi Kincsesovi. 1. SFGK Carpathians Slovakia nevstupoval do zápasu v optimálnej zostave, lebo mu chýbali traja hráči z TOP 4.
Zápas sa odohrával spôsobom proti sebe hráčov, súbojom o každú jamku, ktorú ak niekto zahral na menší počet kopov, získal bod. Zápas sa spočiatku vyvíjal veľmi tesne. V zápase žien domáca Záhraníčková prehrala 7:8 na poslednej jamke, pričom sa v hre prejavilo to, že jej súperky sa striedali po každej jamke, takže si šetrili sily. Jakub Gavorník spočiatku viedol 3:0, potom ho súper dotiahol, ale nakoniec vyhral 8:5. Posledná dvojica Thron – Kincses obehla dokonca tri flajty pred sebou, stav bol dlho vyrovaný až do 4:4, nakoniec však skúsenejší Thron z 1. SFGK Carpathians Slovakia finišom strhol víťazstvo na svoju stranu 9:6. Domáca dvojica Gášpár-Hruška si vytvorila náskok 6:0, potom im však uletela lopta mimo možnosť jej vytihanutia a museli hrať s novou loptou, takže výsledok s dvojicou Gurovič-Hudcovič skončil 6:6. Vo svojom prvom zápase Matúš Dúbravka s otcom Petrom a Matejom Tomanom so skúsenejšou dvojicou Klačo-Zábrodský sa najprv hľadali, prvú devinu prehrali 1:6, v druhej bez zraneného Tomana vyhrali 4:3, a skončili vo svojom premiérovom dueli s prehrou 5:9. Posledný flajt, ktorý nakoniec rozhodoval o celom výsledku bol súboj seniorov. Blaško po troch jamkách viedol už 2:0, po ďalších troch jamkách bolo však 2:2 a po prvej devine viedol 3:2. Súboj bol značne vyrovnaný, Blaško však na 13 jamke odskočil na 5:2 a pred poslednými piatimi jamkami to vyzeralo na jasnú záležitosť. Jamku číslo 6, v poradí ako 15, Blaško opäť prehral, keď nielenže nepozorne zahral druhý kop, ale nepodaril sa mu ťažký pat do oblúku – 5:3. Na ďalšej jamke mal Blaško kop na víťazstvo, ale lopta pri päť metrovom pate mu zastala na hranici jamky. Na ďalšej jamke Blaško mal loptu v uhle na briežku zhora nad jamkou a nedal – 5:4. Nakoniec na poslednej jamke prišlo k dráme, kedy Miezga dostal akoby ponuku vyrovnať zápas. Obaja hráči sa takmer vedľa seba dostali tretím kopom na štyri metre s nerovným terénom a výčnelkami trávy od jamky. Prvý zahrával Blaško a nedal, dokončil piatym kopom. A Miezga mal tak šancu na vyrovnanie zápasu, ako mal podobne Blaško tri jamky dozadu šancu na pokojné víťazstvo. Nakoniec – Miezga štvrtým kopom minul a dokončil piatym, takže výsledok skončil 5:4  v prospech Blaška.


V súčte výsledkov tak zvíťazil 1. SFGK Carpathians Slovakia nad FG Trnava 3,5 : 2,5. A po remízovom výsledku 3 : 3 v Trnave tak zvíťazil v tomto prvom historickom dvojzápase klubov z Pezinka a Trnavy. 1. SFGK Carpathians Slovakia – FootGolfový klub Trnava 3,5 : 2,5



Body 1. SFGK Carpathians Slovakia:
Muži jednotlivci: Branislav Thron 1, Jakub Gavorník 1
Seniori – muži 45+ jednotlivci: Rastislav Blaško 1
Ženy jednotlivci: Silvia Záhradníčková 0
Muži dvojice s jednou loptou: Pavol Gášpár, Michal Hruška 0,5, Matúš Dúbravka, Peter Dúbravka/Matej Toman 0


Zápasy:
Branislav Thron – Jakub Kincses 9:6
Jakub Gavorník – Igor Haluzický 8:5
Rastislav Blaško – Roman Miezga 5:4
Silvia Záhradníčková – Natália Kasayová/Barbora Cigláňová 7:8
Pavol Gášpár, Michal Hruška – Andrej Gurovič, Tomáš Hudcovič 6:6
Matúš Dúbravka, Peter Dúbravka/Matej Toman – Peter Klačo, Alexander Zábrodský 5:9




Za 1. SFGK Carpathians Slovakia v zápasoch nastúpili: Rastislav Blaško, Matúš Dúbravka, Peter Dúbravka, Pavol Gášpár, Jakub Gavorník, Michal Hruška, Marek Tábora, Branislav Thron, Matej Toman, Silvia Záhradníčková.

Inzercia