LOADING

Type to search

Hasiči Život

Zásahy pezinských hasičov počas Vianoc a na konci roka 2019

redaktor tvpk 01 januára 2020

Zásahová činnosť jednotky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku od 16. 12. – 29. 12. 2019

 

20. 12. 2019 Modra
Jednotka zasahovala pri dopravnej nehode dvoch motorových vozidiel v Modre na križovatke ulíc Dolná a Šúrska. Jednotka očistila vozovku od oleja a prevádzkových kvapalín pomocou sorbentu a odtiahnutím vozidla sprejazdnila križovatku. Následne sa jednotka vrátila na svoju základňu.

 

 

21. 12. 2019 Zochova Chata
Jednotke bol nahlásený spadnutý strom na ceste Modra –Harmónia ,smer Zochova Chata. Vyslaná jednotka strom odstránila a vrátila sa na základňu.

 

 

22. 12. 2019 Pezinok – Grinava
Hasičská jednotka bola vyslaná k požiaru v opustenej budove bývalého CO skladu v Grinave smerom do Limbachu. Po príchode na miesto bolo prieskumom zistené, že sa jedná o požiar odpadu v opustenej budove. Na likvidáciu požiaru bol nasadený jeden vysokotlaký prúd. Na miesto sa dostavila hliadka polície. Hasičská jednotka sa po zlikvidovaní požiaru vrátila na svoju základňu.

 

 

 

23. 12. 2019 Pezinok
Jednotke bola nahlásená dopravná nehoda jedného motorového vozidla so zakliesnenou osobou . Po príchode na miesto bolo zistené, že osobu už vyslobodili policajti. Keďže vozidlo bolo mimo vozovky, hasičská jednotka vykonala opatrenia proti vzniku požiaru a po príchode zdravotnej služby sa vrátila na svoju základňu.

 

 

23. 12. 2019 Modra – Vinosady
Hasičskej jednotke bol nahlásený spadnutý strom na vozovke medzi Modrou a Vinosadmi. Hasičská jednotka po príchode na miesto strom odstránila pomocou motorovej píly a vrátila sa na svoju základňu.

 

 

 

23. 12. 2019 Modra – Harmónia
Hasičskej jednotke bol nahlásený spadnutý strom na vozovke v Modre-Harmónii. Hasičská jednotka po príchode na miesto strom odstránila pomocou motorovej píly a vrátila sa na svoju základňu.

 

 

 

23. 12. 2019 Pezinok
Hasičskej jednotke bol nahlásený spadnutý strom na vozovku a elektrické vedenie. Po príchode na miesto bolo prieskumom zistené, že visí na telefónnych kábloch. Hasičská jednotka strom odstránila pomocou motorovej píli a vrátila sa na svoju základňu.

 

 

 

24. 12. 2019 Častá – Dubová
Hasičskej jednotke bol nahlásený spadnutý strom na vozovke medzi Častou a Dubovou. Hasičská jednotka po príchode na miesto strom odstránila pomocou motorovej píly a vrátila sa na svoju základňu.

 

 

 

25. 12. 2019 Modra – Kráľova
Jednotka bola vyslaná na adresu Modra – Králová k spadnutému stromu cez cestu. Jednotka po príchode na miesto strom za pomoci motorovej píly strom odstránila a vrátila sa na základňu. Na mieste sa nachádzala aj polícia.

 

 

 

25. 12. 2019 Pezinok
Hasičská jednotka bola vyslaná k nalomenému konáru na parkovisku na sídlisku Sever v Pezinku. Hasičská jednotka konár odstránila a vrátila sa na svoju základňu.

 

 

 

25. 12. 2019 Doľany
Hasičská jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode jedného osobného motorového vozidla, ktoré narazilo do stromu za obcou Doľany smerom do obce Dolné Orešany, súčasne bola na miesto vyslaná hasičská jednotka OR HaZZ Trnava a Letecká záchranná služba. Po príchode na miesto sa vo vozidle nachádzala jedna osoba, u ktorej lekár konštatoval exitus. Hasičské jednotka osobu z vozidla vyslobodila pomocou hydraulického náradia. Miesto nehody bolo zadokumentované dopravnou políciou, znalcom z odboru dopravy a súdnym lekárom. Havarované vozidlo bolo naložené na odťahovú službu. Hasičská jednotka bola počas jazdy na základňu prevelená na ďalšiu udalosť.

 

 

 

25. 12. 2019 Slovenský Grob
Hasičská jednotka bola vyslaná do obce Slovenský Grob k požiaru dodávky na Hliníckej ulici. Po príchode na miesto bolo zistené, že požiar bol lokalizovaný do príchodu hasičskej jednotky majiteľom vozidla, na likvidáciu požiaru bol nasadený jeden vysokotlaký prúd. Po zlikvidovaní požiaru bolo miesto odovzdané ZPP a polícií. Následne sa hasičská jednotka vrátila na svoju základňu.

 

 

 

25. 12. 2019 Pezinok
Hasičská jednotka bola vyslaná na pomoc na adresu Na bielenisku, Pezinok, po príchode na miesto bolo zistené, že cca 10. ročné dieťa má zaseknutú nohu v kanalizačnej mreži, noha bola vyslobodená, na miesto bola privolaná záchranná služba, ktorej bolo dieťa odovzdané a hasičská jednotka sa vrátila na svoju základňu.

 

 

25. 12. 2019 Harmónia
Hasičská jednotka bola vyslaná k požiaru opustenej budovy nad priehradou v Harmónií, po príchode na miesto bolo prieskumom zistené, že sa jedná o požiar odpadu malého rozsahu v opustenej budove na lokalizáciu a likvidáciu bol nasadený jeden vysokotlaký prúd. Na miesto sa dostavila polícia a DHZO Modra. Po likvidácií požiaru sa hasičská jednotka vrátila na základňu.

 

 

 

26. 12. 2019 Pezinok
Hasičská jednotka bola vyslaná k požiaru chaty do Kučišfdorskej doliny v Pezinku. Po príchode na miesto bolo zistené, že celá chata je v plameňoch, veliteľ zásahu si vyžiadal ďalšiu posilovú cisternu. Na lokalizáciu bol celkovo nasadených 3x vysokotlaký prúd. Na miesto sa dostavila aj DHZO Pezinok. Zásah prebiehal v dýchacích prístrojoch . Záchranná služba ošetrila 3 osoby, ktoré sa pri požiari zranili a previezla ich do nemocnice. Na mieste sa nachádzal aj zisťovateľ príčin požiarov. Po večernom prieskume sa hasičská jednotka vrátila na svoju základňu.

 

 

 

29. 12. 2019 Pezinok
Hasičská jednotka bola vyslaná k požiaru kontajnera na ulicu Za hradbami v Pezinku. Po príchode na miesto hasičská jednotka na lokalizáciu a likvidáciu požiaru nasadila jeden vysokotlaký prúd. Po uhasení sa vrátila na základňu.

 

 

 

29. 12. 2019 Pezinok
Jednotka bola vyslaná asistovať polícií pri vytečených prevádzkových kvapalinách v Pezinku na ulici M.R. Štefánika . Jednotka posypala kvapaliny sorbentom a vrátila sa na základňu.

Inzercia