LOADING

Type to search

Hasiči Život

Zásahy pezinských hasičov

redaktor tvpk 04 mája 2020

Zásahová činnosť jednotky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku od 27. 04. – 03. 05. 2020


27. 04. 2020 Zochova Chata
Jednotke bolo nahlásené dymenie z motorového vozidla na parkovisku na Zochovej chate . Po príjazde na miesto bolo zistené, že sa jedná o zadymenie interiéru vozidla. Príslušníci po rozbití bočných okien požiar uhasili.


28. 04. 2020 Pezinská Baba
Hasičská jednotka bola vyslaná k požiaru lesa v lokalite Čmelok, na vrchu Pezinská Baba. Požiar sa nachádzal vedľa miesta predošlého požiaru zo dňa 26. 04. 2020. Požiar sa nachádzal v ťažko dostupnom teréne. Z tohto dôvodu boli na miesto povolané jednotky DHZO Pezinok. Na lokalizáciu boli použité D prúdy a ručné náradie. Následne boli lokálne ohniská prekopané a zaliate vodou. Po zlikvidovaní požiaru sa hasičské jednotky vrátili na svoje  základne.


28. 04. 2020 Svätý Jur
Jednotka bola vyslaná na požiar plynu vo Svätom Jure. Po príchode na miesto jednotka zistila že plynári zvárali potrubie a nedopatrením sa im chytila upchávka. Jednotka požiar uhasila a vrátila sa na svoju základňu.


30. 04. 2020 Limbach
Jednotka bola vyslaná k požiaru porastu do Limbachu smer Turecký vrch. Po príchode na miesto jednotka zistila, že sa jedná o dve kontrolované spaľovania. Jednotka osoby poučila a vrátila sa spať na svoju základňu.



30. 04. 2020 Vinosady
Jednotka bola vyslaná na požiar porastu do obce Vinosady, Modranská ul. Po príchode na miesto jednotka použila vysokotlaký prúd na uhasenie požiaru. Po likvidácií požiaru sa jednotka vrátila späť na svoju základňu.


01. 05. 2020 Svätý Jur
Jednotka bola vyslaná k požiaru lesa do obce Svätý Jur. Jednotka sa dostavila na miesto udalosti, ale nič nevidela. V spolupráci s mestskou políciou prehľadala okolie, ale nič nenašla. Jednotka sa vrátila na svoju
základňu.


01. 05. 2020 Pezinok – Grinava
Jednotka bola vyslaná k požiaru lesa – dymenie nad Grinavou. Pri lesnej ceste čakala na jednotku ohlasovateľka, ktorá jednotku nasmerovala na miesto udalosti. Po príchode na miesto jednotka zistila, že sa jedná o nedovolené spaľovanie v osade Krkavec. Jednotka požiar uhasila a majiteľku predvolala na OR HaZZ v Pezinku na ďalšie riešenie. Jednotka sa vrátila na svoju základňu.


02.05. 2020 Pezinok – Rudné bane
Jednotka bola vyslaná k prevereniu dymenia v lesnom poraste v oblasti Stupy – Rudné bane. Prieskumom bolo zistené, že sa jedná o požiar listia a popadaných stromov v borovicovom poraste. Rozloha bola 30x30m. Po uhasení požiaru bolo požiarovisko odovzdanej lesnej stráži. Jednotka sa vrátila na svoju základňu.


02. 05. 2020 Limbach

Jednotka bola vyslaná na kontrolu požiaroviska pri chate na Suchom Vrchu v obci Limbach. Po príchode na miesto udalosti bol požiar likvidovaný majiteľom chaty . Na miesto udalosti bol povolaný zisťovatel príčin požiarov. Jednotka sa vrátila na svoju základňu.

03. 05. 2020 Píla
Jednotka bola vyslaná k padnutému stromu v obci Píla č. 57. Po príchode na miesto udalosti jednotka strom odstránila pomocou ručnej motorovej píly. Po odstránení stromu sa jednotka vrátila na svoju základňu.


03. 05. 2020 Pezinok
Jednotka bola vyslaná k požiaru kontajnera v areáli nemocnice Philippa Pinela . Na lokalizáciu a likvidáciu bol použitý jeden vysokotlaký prúd. Po likvidácii bola jednotka vyslaná na ďalší zásah.


Inzercia