LOADING

Type to search

Hasiči Život

Zásahy pezinských hasičov

redaktor tvpk 07 apríla 2020

Zásahová činnosť jednotky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku od 30. 03. 2020 – 05. 04. 2020.

31. marec 2020 – Svätý Jur – Jednotke bolo nahlásené otváranie bytu v meste Sv. Jur na ul. Kozmonautov č.14 Po príchode na miesto jednotka prieskumom zistila, že zásah nebude potrebný, nakoľko sa majiteľ nehnuteľnosti nachádzal doma. Jednotka sa následne vrátila na svoju základňu.




31. marec 2020 –  Modra – Jednotke bol nahlásený požiar porastu v Modre pri rybníku. Po príchode k miestu udalosti jednotka zistila, že terén nedovoľuje technike T-815 dostať sa bezpečne k požiarovisku, veliteľ si následne vyžiadal posilové jednotky Polaris Ranger a Polaris Ranger 6×6 . Do príchodu posilových jednotiek si prvá výjazdová skupina našla bezpečnú cestu a začala s hasením požiaru . Po uhasení požiaru sa jednotky vrátili na svoju základňu, kde aj dotankovali vodu. Po príchode dopravnej polície a zadokumentovaní nehody jednotka vytiahla vozidlo z priekopy a vrátila na základňu.





01. apríl 2020 – Bernolákovo – Jednotka bola vyslaná k požiaru porastu do obce Bernolákovo ,ul. Mostová ,po príchode na miesto sa jednotka z Pezinka skontaktovala s jednotkou Senec, jednotka plnila pokyny veliteľa zásahu hasila jedným vysokotlakým prúdom. Po likvidácii sa jednotka vrátila na svoju základňu.




03. apríl 2020 – Pezinok – Jednotke bol nahlásený požiar vinohradov na Majakovského ul. č 25 v Pezinku. Po príchode na miesto sa zistilo, že sa jedná o požiar osobného motorového vozidla. Na likvidáciu bol použitý 1x vysokotlaký prúd. Na miesto sa dostavil zisťovateľ príčin požiarov a polícia MV.




03. apríl 2020 – Pezinok –  Jednotka bola vyžiadaná na asistenciu polícii na Majakovského ulici v Pezinku. Po príchode na miesto udalosti jednotka vytiahla vyhoreté vozidlo z neprístupného priestoru aby ho mohla odťahová služba odviesť. Na mieste sa nachádzala polícia. Jednotka sa po vytiahnutí vozidla vrátila na svoju základňu. Po príchode dopravnej polície a zadokumentovaní nehody jednotka vytiahla vozidlo z priekopy a vrátila na základňu.



03. apríl 2020 – Modra – Jednotke bol nahlásený požiar porastu v miestnej časti mesta Modra – Harmónia. Po príchode na miesto požiaru bolo zistene, že sa jedná o požiar porastu cca 40x20m . Na likvidáciu boli použité dva vysokotlaké prúdy a jednoduché hasiace prostriedky. Po uhasení bola jednotka vyslaná na ďalší požiar.


03. apríl 2020 – Pezinok – Jednotke bol nahlásený požiar porastu v Kučišdorfskej doline. Po príchode na miesto udalosti bolo zistené,
že sa jedná o požiar porastu a vinohradu. Na likvidáciu bol použitý vysokotlaký prúd a jednoduché hasiace prostriedky. Po uhasení sa jednotka vrátila na svoju základňu.


03. apríl 2020 – Modra – Jednotke bol nahlásený požiar porastu v Modre oproti čerpacej stanici PHM. Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že sa jedná o požiar kopy vinnej révy a priľahlého krovia a strniska. Na likvidáciu bol použitý vysokotlaký prúd. Po uhasení sa jednotka vrátila na svoju základňu.


04. apríl 2020 – Častá – Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode Častá smer Píla. Po príchode na mieste jednotka zistila, že sa jedná o nehodu dvoch vozidiel, po skontrolovaní účastníkov nehody privolanie RZP nebolo potrebne. Po príchode dopravnej polície a zadokumentovaní nehody jednotka vytiahla vozidlo z priekopy a vrátila na základňu.




04. apríl 2020 – Bernolákovo – Jednotka bola vyslaná k požiaru porastu do obce Bernolákovo ,ul. Mostová ,po príchode na miesto sa jednotka z Pezinka skontaktovala s jednotkou Senec, jednotka plnila pokyny veliteľa zásahu hasila jedným vysokotlakým prúdom. Po likvidácii sa jednotka vrátila na svoju základňu.


04. apríl 2020 – Svätá Jur – Jednotka bola vyslaná k technickému zásahu k asistencii RZP. Po príchode na miesto sa jednotka skontaktovala z RZP a pomohla transportovať osobu, po naložení zranenej osoby do vozidla RZP sa jednotka vrátila na základnú.

Starší článok

Inzercia