LOADING

Type to search

Hasiči Život

Zásahy pezinských hasičov

redaktor tvpk 02 marca 2020

Zásahová činnosť jednotky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku od 24. 02. 2020 – 01. 03. 2020

 

 

24. 02. 2020 Modra
Hasičská jednotka bola vyslaná do mesta Modra k požiaru chatky vo vinohradoch. Vyšla technika AHZS 1B MB Atego a CAS 30 Tatra 815-7. Hasičská jednotka sa kontaktovala s oznamovateľom, ktorý navigoval hasičskú jednotku na miesto. Hasičská jednotka prešla celé miesto, kde sa mal požiar nachádzať a nenašla žiadne stopy po požiari. Následne sa vrátila na svoju základňu.

 

 

25. 02. 2020 Častá
Jednotke bol nahlásený spadnutý strom v Častej smer na Červený Kameň. Jednotka strom odstránila pomocou motorovej píly a vrátila sa na základňu.

 

 

25. 02. 2020 Modra
Jednotke bola nahlásená technická pomoc v Modre na Vajanského ulici. Po príchode na miesto bolo zistené, že sa jedná o poškodený betónový plot, ktorý ohrozoval okolie. Jednotka plot povalila a vrátila sa na základňu.

 

 

26. 02. 2020 Modra – Piesok
Jednotke bol nahlásený požiar strechy v Modre – Piesok na chate pod lesom. Po príchode na miesto bolo zistené, že sa jedná o požiar dreveného obloženia okolo komína. Hasičská jednotka rozobrala drevené obloženie pri komíne a v strešnom podhľade strechy. Na likvidáciu požiaru bol použitý jeden vysokotlaký prúd. Po zlikvidovaní požiaru bolo miesto prezreté termokamerou a odovzdané majiteľovi. Na mieste sa nachádzala Mestská polícia Modra, ZPP a DHZO Modra. Hasičská jednotka sa vrátila na svoju základňu.

 

 

 

28. 02. 2020 Pezinok – Pernek
Jednotke bola nahlásená technická pomoc- vozidlo mimo vozovky na štátnej ceste Pezinok – Pernek. Po príchode na miesto udalosti , jednotka zistila, že z vozidla neunikajú prevádzkové kvapaliny a vodič je bez zranení. Jednotka po zdokumentovaní udalosti políciou toto vozidlo vytiahla na vozovku pomocou lanového navijaku. Vozidlo bolo odovzdané vodičovi . Jednotka sa vrátila na svoju základňu.

 

 

 

28. 02. 2020 Pezinok – Šenkvice
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode za obcou Pezinok smer Šenkvice. Po príchode na miesto jednotka zistila, že sa jedná o osobné vozidlo prevrátené na streche mimo vozovky. Vo vozidle sa nachádzal vodič, ktorý bol pripútaný na sedadle vodiča. Súčasne s jednotkou na miesto nehody dorazila aj posádka RZP. Jednotky vodiča vyslobodili, naložili na nosidlá a následne preložili do sanitky, ktorá ho transportovala do nemocnice na ošetrenie. Jednotka prevrátila vozidlo na kolesá, vykonala protipožiarne opatrenia, miesto zásahu odovzdala polícii a vrátila sa na základňu.

 

 

28. 02. 2020 Slovenský Grob
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode za obcou Slovenský Grob smer Čierna Voda. Po príchode na miesto jednotka zistila, že sa jedná o osobné motorové vozidlo, ktoré je prevrátene mimo vozovky. Vodič sa nachádzal mimo vozidla a bol bez zranení. Na mieste sa nachádzala posádka RZP. Vodič si obťah zabezpečil vo vlastnej réžii. Jednotka sa vrátila na základňu.

 

 

 

28. 02. 2020 Vištuk
Jednotka bola vyslaná na otváranie rodinného domu v obci Vištuk. Na mieste sa nachádzala polícia. V dome sa mala nachádzať osoba , ktorá neodpovedá. Po príchode na miesto jednotka vykonala vstup do domu cez okno. V dome našli ležať mužské telo bez známok života. Na miesto sa dostavila posádka RZP. Jednotka miesto udalosti odovzdala polícii a vrátila sa na základňu.

 

 

 

Inzercia