LOADING

Type to search

Hasiči Život

Zásahová činnosť pezinských hasičov

redaktor tvpk 24 februára 2020

Zásahová činnosť jednotky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku od 16. 02. – 23. 02. 2020

 

16. 02. 2020 Viničné
Jednotka bola povolaná k dopravnej nehode pri obci Viničné. Po príchode na miesto jednotka zistila, že sa jedná o dopravnú nehodu dvoch motorových vozidiel, pri ktorej sa zranili dve osoby, z toho jedna ťažko, táto osoba bola zakliesnená vo vozidle. Na mieste sa už nachádzala jednotka z HS Senec, ktorá zakliesnenú osobu vyslobodzovala pomocou hydraulického náradia. Na mieste sa nachádzal tiež posádka RZP, ktorá mala v opatere druhú osobu ľahko zranenú. Na miesto sa dostavil aj vrtuľník ATE, ktorý odviezol ťažko zranenú osobu, keď ju príslušníci vyslobodili z vozidla. Jednotka z HS Senec sa po vyslobodení a naložení osoby vrátila na svoju základňu. Jednotka z HS Pezinok ostala na mieste nehody. Keď polícia zdokumentovala miesto nehody, jednotka pomohla pri naložení vozidiel odťahovej službe, očistila vozovku a vrátila sa na svoju základňu.

 

 

16. 02. 2020 Modra – Kráľová
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode v obci Modra- Kráľová. Po príchode na miesto jednotka zistila, že sa jedná o dopravnú nehodu dvoch osobných motorových vozidiel, v ktorých sa nachádzali dve ľahko zranené osoby. Jednotka poskytla osobám predlekársku prvú pomoc a urobila protipožiarne opatrenia na vozidlách. Po príchode RZP na miesto udalosti jednotka odovzdala osoby do ich opatery. Po príchode odťahovej služby na miesto udalosti jednotka pomohla pri naložení vozidiel a vrátila sa na základňu.

 

 

 

17. 02. 2020 Modra – Harmónia
Jednotka bola vyslaná na otvorenie rodinného domu v Modre – Harmónie , kde bolo zabuchnuté 1,5 ročné dieťa. Na miesto sa dostavila kľúčová služba , ktorá rodinný dom otvorila.

 

 

 

19. 02. 2020 Pezinok
Jednotka bola povolaná k otváraniu bytu, z ktorého vytekala voda na spoločnú chodbu a do spodných bytov. V byte sa nikto nenachádzal a majiteľa sa nepodarilo kontaktovať. Jednotka začala s otváraním bezpečnostných dverí pomocou náradia zo zámočníckeho kufríka. Počas zásahu prišlo k vyskratovaniu el. energie vytekajúcou vodou. Jednotka odpojila prívod elektriny a uzavrela hlavný prívod vody v pivnici v spolupráci s obyvateľmi. Pre problémy s otváraním bezpečnostných dverí, veliteľ zásahu, privolal posily s výškovou technikou. Počas rozkladania AR 39 sa podarilo otvoriť dvere. V kúpeľni našla jednotka roztrhnutú vodovodnú hadičku od umývadla. Podarilo sa privolať majiteľku bytu, ktorá sa dostavila na miesto udalosti. Veliteľ zásahu poučil majiteľku aj domovníčku a byt im odovzdal a jednotka sa vrátila na
svoju základňu.

 

 

 

 

19. 02. 2020 Pezinok – Rudné bane
Jednotka bola povolaná k zranenej osobe, ktorá bola padnutá v banskej štôlni niekde v oblasti rudných baní. Jednotku čakal oznamovateľ pri hlavnej ceste, pri rudných baniach. Veliteľ zásahu bol oboznámený, že v opustenej baníckej štôlni je zranená osoba a pri nej je ďalší člen skupiny. Štôlňa bola od prístupovej cesty vzdialená cca 2km, preto si veliteľ zásahu privolal na pomoc štvorkolku Polaris Ranger s jedným príslušníkom na dovoz materiálu a transport zranenej osoby. Do príchodu štvorkolky sa jednotka dostala pešo k štôlni. Dvaja príslušníci vstúpili do štôlne spolu zo záchranármi z RZP cez otvor cca. 40x90cm. Zo sebou mali zdravotnícky materiál a nosidlá. Po 20 m bola v štôlni železná zábrana (otvor na jednu osobu). VZ nariadil zálohe, ktorá čakala pred štôlňou, aby zväčšila oba otvory, lebo inak by so zranenou osobou neprešli von. Po cca. 400m sa dostali príslušníci k zranenej osobe, ktorá bola cca 9m jame a mala otvorenú zlomeninu holenej kosti s krvácaním pri členku, bez ďalších viditeľných zranení. Zlomenina bola provizórne fixovaná doskou a lanom spoločníkmi, ktorí ho aj vytiahli z jamy bezprostredne po páde. V tom čase sa pred
štôlňu dostavila osádka RZP , ktorých priviezol príslušník na štvorkolke. Veliteľ zásahu sa vrátil po nich a priviedol ich k zranenému, ktorému boli následne podané ukľudňujúce lieky, fixácia nohy vákuovou dlahou a transport na nosidlách ťažkým terénom von. Vonku bol pacient naložený na štvorkolku a zvezený k sanitke, ktorá ho odviezla do nemocnice na ďalšie vyšetrenie. Jednotka zbalila vecné prostriedky a vrátila na základňu.

 

 

 

20. 02.2020 Pezinok
Jednotka bola vyslaná na preverenie dymenia pri chatkách v Kučišdorfskej doline. Jednotka prešla Kučišdorfskú dolinu a žiadne dymenie nenašla. Následne sa vrátila na svoju základňu.

 

 

 

 

23. 02. 2020 Slovenský Grob
Hasičská jednotka bola vyslaná do obce Slovenský Grob, časť Malý raj kde vplyvom silného vetra malo prísť k odtrhnutiu plechovej búdy. Po príchode na miesto bolo prieskumom zistené, že sa jedná o odtrhnutú plechovú búdu na náradie cca 2 x 2 m, hasičská jednotka ju rozobrala a improvizovane pripevnila. Po ukončení zásahu sa vrátila na svoju základňu.

Inzercia