LOADING

Type to search

Hasiči Život

Zásahová činnosť pezinských hasičov

redaktor tvpk 17 februára 2020

Zásahová činnosť jednotky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku od 09. 02. – 16. 02. 2020

 

09. 02. 2020 Pezinok – Grinava
Jednotka zasahovala pri úniku plynu na Matúškovej ulici v Pezinku, miestnej časti Grinava. Po príchode na miesto bolo prieskumom zistené, že sa jedná o únik plynu z demontovanej LPG nádrže z automobilu. Jednotka asistovala majiteľovi pri uzatvorení ventilu na nádrži, následne majiteľa poučila a vrátila sa na svoju základňu.

 

 

 

09. 02. 2020 Zálesie
Jednotka z Pezinka bola vyžiadaná políciou k technickej pomoci v obci Zálesie v okrese Senec. Jednalo sa o prevoz dvoch trezorov vytiahnutých z Malého Dunaja na OO PZ v Bernolákove. Po prevoze sa jednotka vrátila na svoju základňu.

 

 

10. 02. 2020 Zochova Chata
Jednotka bola povolaná na záchranu a zvoz zranenej osoby, ktorá sa nachádzala v ťažko prístupnom teréne pri turistickej rozhľadni na Veľkej Homole. Jednotka sa dostala s vozidlom AHZS MB Sprinter po hvezdáreň na Zochovej chate a potom pokračovala na štvorkolke Polaris Ranger, ktorú si priviezla na prívese a druhá štvorkolka prišla po vlastnej osi. Po príchode na miesto jednotka zistila, že zranená osoba sa nachádza na druhom poschodí rozhľadne a má zlomenú pravú nohu. Príslušníci poskytli zranenej osobe prvú pomoc, nohu zafixovali pomocou vákuových dláh a osobu naložili na nosidlá a následne zviezli na štvorkolke ku hvezdárni, kde čakala posádka RZP, ktorej zranenú osobu odovzdali a vrátili sa na svoju základňu.

 

 

 

10. 02. 2020 Šenkvice – Blatné
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode za obcou Šenkvice smer na Blatné. Po príchode na miesto jednotka zistila, že sa jedná o dopravnú nehodu troch osobných motorových vozidiel. Na mieste sa nachádzala posádka RZP a dopravná polícia. Na miesto spolu s jednotkou prišla aj jednotka z HS Senec. Jednotka pomohla zabezpečiť vozidlá proti požiaru a asistovala posádke RZP. Po dohode veliteľov sa jednotka z HS Pezinok vrátila na svoju základňu a jednotka z HS Senec ostala na mieste udalosti.

 

 

 

11. 02. 2020 Pezinok
Jednotka bola vyslaná na technickú pomoc po dopravnej nehode v Pezinku na ulici Okružná/SNP, kde hrozil pád dodávky z mosta. Jednotka po príchode dodávku zabezpečila proti pádu, prevádzkové kvapaliny nevytekali, ale jednotka ako prevenciu nasadila pred potok sorbčných hadov v prípade úniku. Jednotka počkala na príchod odťahovej služby, pomohla s naložením a následne sa jednotka vrátila na svoju základňu.

 

 

 

13. 02. 2020 Pezinok
Jednotka bola povolaná k asistencii RZP na otváranie bytu na Holubyho 46 Pezinok. Jednotka po príchode na miesto otvorila byt, v ktorom sa nachádzala 90- ročná pani, o ktorú sa starala opatrovateľka, ktorej neotvárala. Po otvorení bytu si pani prevzala osádka RZP a opatrovateľka. Jednotka sa vrátila na svoju základňu.

 

 

 

15. 02. 2020 Limbach
Hasičská jednotka bola vyslaná na preverenie dymenia z lesa nad Limbachom. Po príchode na miesto bolo prieskumom zistené, že sa jedná o kontrolované spaľovanie na súkromnom pozemku. Hasičská jednotka sa skontaktovala z majiteľom, priestor skontrolovala a vrátila sa na svoju základňu.

 

 

 

16. 02. 2020 Viničné

Jednotka bola povolaná k dopravnej nehode pri obci Viničné. Po príchode na miesto jednotka zistila, že sa jedná o dopravnú nehodu dvoch motorových vozidiel, pri ktorej sa zranili dve osoby, z toho jedna ťažko, táto osoba bola zakliesnená vo vozidle. Na mieste sa už nachádzala jednotka z HS Senec, ktorá zakliesnenú osobu vyslobodzovala pomocou hydraulického náradia. Na mieste sa nachádzala tiež posádka RZP, ktorá mala v opatere druhú osobu ľahko zranenú. Na miesto sa dostavil aj vrtuľník ATE, ktorý odviezol ťažko zranenú osobu, keď ju príslušníci vyslobodili z vozidla. Jednotka z HS Senec sa po vyslobodení a naložení osoby vrátila na svoju základňu. Jednotka z HS Pezinok ostala na mieste nehody. Keď polícia zdokumentovala miesto nehody, jednotka pomohla pri naložení vozidiel odťahovej službe, očistila vozovku a vrátila sa na svoju základňu.

 

 

 

16. 02. 2020 Modra – Kráľová
Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode v obci Modra- Kráľová. Po príchode na miesto jednotka zistila, že sa jedná o dopravnú nehodu dvoch osobných motorových vozidiel, v ktorých sa nachádzali dve ľahko zranené osoby. Jednotka poskytla osobám predlekársku prvú pomoc a urobila protipožiarne opatrenia na vozidlách. Po príchode RZP na miesto udalosti jednotka odovzdala osoby do ich opatery. Po príchode odťahovej služby na miesto udalosti jednotka pomohla pri naložení vozidiel a vrátila sa na základňu.

Inzercia