LOADING

Type to search

Kultúra Výstava

Výstava Jána Pribulu – V tieni dreva v Malokarpatskom múzeu v Pezinku

redaktor tvpk 08 júla 2020

Výstava Jána Pribulu V tieni dreva je prierezom umeleckej cesty človeka, ktorý žije prítomnosťou. Ján Pribula je sochár, ktorý spracováva drevo celý život. Vie o ňom úplne všetko. Priznáva i jeho slabé stránky – sú to miesta vniknutia sochárovho nápadu, ktorému podľahnú a zo surového materiálu sa pod jeho rukami s nástrojmi stáva niečo, čo presahuje autora a materiál. V Malokarpatskom múzeu v Pezinku si budete môcť prezrieť bohatú tvorbu Jána Pribulu.


Vo výstavných miestnostiach nájdete sochy plné ženských kriviek, sochy kombinované s kovom, znaky, archetypy ľudí, znaky spomienok, odkazy na miesta, na ktoré autor rád chodil a na ktoré sa rád vracia a taktiež sochy, hračky, geometrické figúry, koníky, zvieratká tvorené z drevených odrezkov. Autor použil rôzne druhy dreva ako čerešňa, dub, hrab, jaseň, slivka, smrek, orech. Drevo je povrchovo morené alebo patinované. Použité sú i doplnkové materiály, a to kov, kameň, keramika s glazúrou.



Výstavu si v Malokarpatskom múzeu v Pezinku budete môcť pozrieť od 18. júna do 31. augusta 2020 počas otváracích hodín múzea.


Súčasťou výstavy budú aj aktivity pre deti.

Inzercia