LOADING

Type to search

Ekológia Projekty Voľný čas Život Životné prostredie

Víkend otvorených parkov a záhrad v Schaubmarovom mlyne v Pezinku

redaktor tvpk 05 októbra 2020

Od 10. do 11. októbra môžete v Schaubmarovom mlyne v Pezinku zažiť víkend otvorených parkov a záhrad. 

V rámci medzinárodného podujatia Víkend otvorených parkov a záhrad, ktorého témou je odovzdávanie vedomostí pripravil Schaubmarov mlyne v Pezinku program v spolupráci s organizáciou ISA Slovensko venovaný ovocnému sadu a 250 ročnej Moruši, ktorá sa v ňom nachádza.


PROGRAM SOBOTA – vstup voľný

13.00 | ARBORISTIKA PRI MORUŠI

Arboristi Tomáš Šataník a Jakub Kováč vás prevedú arboristickým zásahom na vzácnej 250 ročnej Moruši čiernej vo vidieckom dvore Schaubmarovho mlyna. Popri odbornom reze veľmi starého ovocného stromu sa formou prednášky a diskusie dozviete viac o arboristike. Program vznikol v spolupráci s organizáciou ISA Slovensko a arboristov bez nároku na honorár. Ďakujeme!
miesto: Vidiecky dvor Schaubmarovho mlyna

15.00 | VYPLETAČKY V SADE

Vypletačky sú rukodielny workshop pre celú rodinu s produktovým dizajnérom a aktuálnym rezidentom Zdenom Hoghom, ktorý sa zameriava najmä na prácu s drevom. Príďte si s ním vyskúšať vypletanie drevených objektov a hračiek, … ktoré má rozmer nie len terapeutický, ale aj skupinový – resp. rozmer vzájomnej spolupráce.
miesto: mlynský sad

PROGRAM NEDEĽA

18.30 | VIA MOLAE

Pozývame na netradičnú prehliadku mlynského areálu v podobe hudobno-tanečného predstavenia Via molae, počas ktorého prevedú návštevníkov tanečníci Katarína Brestovanská, Edita Antalová a Peter Cséri, s hudbou a spevom Ivany Mer a Martina Kosorína.
Maximálna kapacita: 25 ľudí
Vstupné: 5 €
Lístky si môžete zakúpiť na mieste alebo online: https://bit.ly/3msDQWB




Bezpečnostné pokyny k návšteve: Prosíme o rešpektovanie odporúčaní personálu podľa aktuálnych pokynov, ktoré sa môžu meniť v závislosti od nariadení Vlády SR

Inzercia