LOADING

Type to search

Plávanie Šport

Úspechy pezinských plavcov na medzinárodných súťažiach

redaktor tvpk 10 augusta 2020

Dňa 17. 7. 2020 vycestovala slovesnská plavecká juniorská reprezentácia do Rakúska na preteky 4 krajín, ktoré niesli názov Duel IN The Pool – Mária Enzersdorf  2020.  Stretli sa tu juniorskí reprezentanti z Rakúska , Čiech , Maďarska a Slovenska. Maďarská reprezentácia nakoniec neštartovala. Ide o preteky medzi krajinami . Body pre svoju krajinu získali plavci, ktorí sa umiestnili na 1 až 3 mieste.


Na 2 dňové preteky sa kvalifikovala juniorka Veronika Behalová (2005) z Plaveckého klubu Pezinok. Veronika získavala nové skúsenosti , ale nie len to. Prvý deň si zaplávala osobný rekord v disciplíne 100m voľný spôsob a na 200m motýlik sa umiestnila na 3. mieste čím pre SR získala cenné body. Druhý deň obsadila Veronika dvakrát  4. miesto (200m voľný spôsob a 100m motýlik ) aj keď v oboch disciplínach si počínala veľmi dobre , v závere chýbalo pár síl na 3.miesto.

Ďalším našim úspešným plavcom je Alex Mizerák (2003), ktorý sa špecializuje na diaľkové plávanie . V letných mesiacoch júl, august absolvuje sériu pretekov pod názvom Slovenský pohár v diaľkovom plávaní na otvorenej vode. Na 3.kole 7. 8. 2020 v Ľuboreči týchto pretekov si Alex vyplával bronzovú medailu v disciplíne na 5 km v osobnom rekorde časom 1hodina 12 minút 40sekúnd. Medaile odovzdávala Martina Moravcová, ktorá trávi leto s rodinou na Slovensku. Alexovi držíme place v dalších kolách.

Inzercia