LOADING

Type to search

Plávanie Šport

Tréningy plavcov Plaveckého klubu Pezinok počas vynútenej prestávky

redaktor tvpk 12 júna 2020

S viacmesačne zavretým bazénom už mali tréneri a deti z Plaveckého klubu Pezinok skúsenosť z minulosti. Počas Covid-19 opatrení tak vedeli, ako sa prispôsobiť situácii a pravidelne precvičovali svaly potrebné na plávanie počas online tréningov.


Pre mentálnu pohodu a súdržnosť v klube mladí plavci tiež plnili zábavné výzvy na improvizáciu, postreh a kreativitu. Od konca mája pribudol vytúžený tréning v 50 metrovom bazéne na Pasienkoch v Bratislave zabezpečený na týždeň Slovenskou  plaveckou federáciou. Vďaka gestu solidarity klubov, ktoré majú domáci bazén na Pasienkoch, môže 60 mladých plavcov z pretekárskych skupín pokračovať v ranných a poobedňajších tréningoch na 25 m bazéne.



Začiatkom júna plavci prešli od online kondičných tréningov na tréningy v prírode. Veľký úspech zaznamenala HRA , ktorú vymysleli tréneri pod názvom Hľadanie pokladu. Ide o hru kde na určenej turistickej trase deti a rodičia hľadajú písmenká, ktoré dopĺňajú do tajničky. Hra trvá 6 týždňov. Na konci júna účastníci pošlú riešenie tajničky a víťaz bude vyžrebovaný. Hľadanie pokladu sa uskutočňuje v okolí Pezinka a Malých Karpát.






Pandémia priniesla do klubového života nové aktivity, zábavu a cenné skúsenosti, ktoré sa iste zídu deťom aj trénerom v ďalších sezónach. Netradične prebieha tento rok prihlasovanie nových detí od 5,5 roka do klubu zaslaním mailu na pkpezinok@gmail.com. Záujem zaevidujeme a pošleme inštrukcie o ďalšom postupe. Informácie o živote klubu
a prihlášku nájdete na webe www.plaveckyklubpezinok.sk.

Inzercia