LOADING

Type to search

Aktuálne Koronavirus Samospráva Život

Stanovisko Mesta Pezinok v súvislosti s pozitívne testovaným zamestnancom na COVID-19

redaktor tvpk 25 augusta 2020

Jedna zo zamestnankýň kancelárie primátora mesta Pezinok mala pozitívny test na ochorenie COVID-19. Mesto už zrealizovalo všetky zásadné kroky a opatrenia, aby ochránilo zdravie ostatných zamestnancov.


Kancelária primátora Pezinka sa nenachádza v budove mestského úradu. Sídli v samostatnej budove Starej radnice v Pezinku, preto je vylúčený akýkoľvek kontakt so zamestnancami Mestského úradu Pezinok.


Zamestnankyňa si po návrate z dovolenky v zahraničí urobila rýchlotest s negatívnym výsledkom. Následne sa však, pre utvrdenie výsledku, objednala na test s laboratórnou diagnostikou, ktorý jej vykonali 20. augusta. Výsledky tohto testovania už boli pozitívne. Je potrebné zdôrazniť, že zamestnankyňa bola v čase, keď sa dozvedela výsledok testu, už tretí deň mimo pracoviska. Primátor mesta Igor Hianik neprišiel so zamestnankyňou do kontaktu.


Následne primátor kontaktoval infektológa z nemocnice na Kramároch so žiadosťou o otestovanie ďalších dvoch zamestnancov kancelárie, ktorí prišli do čiastočného kontaktu s infikovanou zamestnankyňou. Pozitívnou správou je, že obaja títo zamestnanci mali negatívny výsledok testu na COVID-19. Z dôvodu opatrnosti však zostávajú aj v nasledujúcich dňoch v domácej karanténe. Zdôrazňujeme, že v prípade oboch zamestnancov sme okamžite po zistení pozitívneho výsledku testu ich kolegyne, zamedzili akémukoľvek ich kontaktu s ostatnými zamestnancami a občanmi.

V Radnici sa každý deň vykonáva dezinfekcia priestorov vrátane povrchov nábytku a často sa vetrá. Primátor mesta Igor Hianik je v permanentnom kontakte s regionálnym hygienikom a lekármi. Odborníci potvrdili, že boli zrealizované všetky potrebné a nevyhnutné opatrenia.

Mesto Pezinok je v súvislosti s aktuálnym vývojom situácie ohľadne pandémie koronavírusu mimoriadne obozretné. Primátor mesta Igor Hianik pred niekoľkými týždňami zaslal list všetkým zamestnancom a všetkým mestským organizáciám, v ktorom ich požiadal o dodržiavanie dôsledných hygienických opatrení. Mestu Pezinok maximálne záleží na ochrane zdravia všetkých jeho pracovníkov, preto bude aj v ďalších dňoch dbať na prísne protiepidemiologické opatrenia.


Ing. arch. Igor Hianik
primátor mesta Pezinok


Oficiálne stanovisko Mesta Pezinok si môžete pozrieť v priloženom linku:
https://www.pezinok.sk/uploadfiles/File/subcontent/stanovisko_covid_2020-08-25.pdf



Zdroj: www.pezinok.sk

Inzercia