LOADING

Type to search

koronavírus

Smutná správa z DSS Pezinok

redaktor tvpk 15 apríla 2020

Minister zdravotníctva Slovenskej republiky Marek Krajčí oznámil dnes poobede na tlačovej konferencii veľmi smutnú správu, ktorú si asi nikto z nás neželal počuť.

Bohužiaľ, k obetiam nákazy na koronavírus zo Slovenska dnes pribudli 4 úmrtia, z toho v 3 prípadoch ide o klientov župného Domova sociálnych služieb a zariadenia pre seniorov v Pezinku (DSS Pezinok) – 2 klienti zomreli dnes ráno na obojstranný zápal pľúc, 1 prípad je staršieho dáta z 5. apríla v DSS. Po pitve bol ako dôvod úmrtia taktiež potvrdený koronavírus.

Ako ďalej na tlačovej konferencii informovala riaditeľka Univerzitnej nemocnice v Bratislave Renáta Vandriaková, v tejto nemocnici je momentálne hospitalizovaných 17 pacientov z DSS Pezinok, pričom 7 pacientov je na jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS) a 1 pacientka je na pľúcnej ventilácii. Stav 5 pacientov na JIS je kritický.

Z celkového počtu 62 zamestnancov DSS Pezinok bolo pozitívne testovaných 9, ešte sa čaká na niekoľko testov. Z celkového počtu 93 klientov bolo 55 pozitívnych, 32 negatívnych a na 6 vzoriek sa taktiež ešte čaká.

Vzhľadom k týmto nesmierne smutným udalostiam sa mesto Pezinok rozhodlo vyvesiť smútočné zástavy na budove Mestského úradu a Starej radnice.

Vyjadrujeme hlbokú a úprimnú sústrasť pozostalým obetí koronavírusu z DSS Pezinok. Ide o obrovskú tragédiu, ktorá sa bolestivo dotýka každého z nás tu v Pezinku. Myslíme aj na všetkých ostatných klientov DSS, ktorí momentálne bojujú s nákazou. Želáme im veľa síl na ich boj s ochorením a všetci si úprimne želáme ich čo najskoršie uzdravenie.

Vážení občania, prosíme vás o vyjadrenie spoluúčasti. Venujme všetci tichú spomienku zosnulým obyvateľom DSS Pezinok.



Zdroj: fb Mesto Pezinok

Inzercia