LOADING

Type to search

Ostatné

Program v Schaubmarovom mlyne – marec 2020

redaktor tvpk 02 marca 2020

06. 03. 2020    piatok     od 18.30  —  20.00 hod.

diskusia mesto?!. s Igorom Hianikom: Rok v úrade

 

Diskusia na tému mesta a komunít v ňom * Vstupné: dobrovoľné

Od komunálnych volieb, po ktorých si na stoličku primátora Pezinka sadol Igor Hianik, prešiel viac ako rok. Čo sa dá zmeniť počas jedného roka? Aké boli predstavy kandidáta na primátora a aká je realita v úrade? Príďte na debatu s primátorom Pezinka Igorom Hianikom o tom, čo sa jemu a jeho tímu už zrealizovať podarilo, čo sa nepodarilo a na čom pracujú v súčasnosti.

 

 

08. 03. 2020      nedeľa      od 15.30 — 17.30 hod.

expedícia do divočiny

 

Workshop pre rodiny s deťmi od 7 rokov * Vstupné: 4 € dieťa + rodič; 7 € rodinné vstupné * Na program je potrebné prihlásiť sa e-mailom na terezia.stevuliakova@sng.sk * Kapacita programu je obmedzená.

Tropické ovocie, exotické kvety, divoké zvieratá… aké sú naše predstavy o exotických krajinách? Expedícia do vzdialených neobyčajných krajín, do skutočnej aj imaginárnej divočiny. Spoločne na výstave preskúmame divoké maľby od autoriek Juliany Mrvovej, Eriky Miklóšovej a Moniky Mikyškovej, ktoré nás prenesú do rôznych krajín a výtvarne spracujeme naše vlastné predstavy o nespútanej prírode. Zbaľte si mapu a moskytiéru, expedícia odchádza v nedeľu 8. marca.

 

22. 03. 2020    nedeľa      od 16.00 — 17.30 hod.

do divočiny! / kabinet kozmetiky kalcia

 

Kurátorský výklad k výstave spojený s finisážou výstavy Kabinet kozmetiky kalcia * Vstupné: 3 € / 1,5 €

Kurátorský výklad Alexandry Tamásovej predstaví ideový rámec výstavy Do divočiny a diela autorov, ktorí tému prírody vo vybraných dielach spracúvajú.

Zároveň vás pozývame na finisáž výstavy Kabinet kozmetiky kalcia, ktorá je výsledkom rezidenčného pobytu autorov Anetty Mona Chişa a Martina Piačeka v Schaubmarovom mlyne.

 

 

27. 03. 2020     piatok      od 18.00 — 20.00 hod.

hluché dni

 

Premietanie filmu a diskusia s režisérom * Vstupné: 3 €

Štyri príbehy o nepočujúcich rómskych deťoch, ktoré pozorujú svoje okolie bez toho, aby mu úplne rozumeli a v ktorom si snívajú svoj vlastný sen. O Sandre, milujúcej futbal a Ronaldinha, Mariánovi, ktorý sa chce stať rušňovodičom a zároveň Van Dammom, Alene a Reném, ktorí sa obávajú, že sa im narodí hluché dieťa, a súrodencoch Romanovi, Kristiánovi a Karmen, snívajúcich o záchode a skutočnej obývačke. Nepočujúce rómske deti sa vo filme pohybujú vo svojom autentickom prostredí, do ktorého režisér citlivo zasadil drobné príbehy. V nich sa zrkadlí vnútorný život detských hrdinov. Po filme nasleduje diskusia s režisérom Pavlom Pekarčíkom, ktorý sa medzinárodnému publiku predstavil na festivale v Karlových Varoch. Aký je skutočný život v rómskej osade pre Rómov, ktorí sú aj doma trochu iní, napríklad nepočujúci?
Hybrid (dokument/fikcia) * Pavol Pekarčík * 2019 * SK/ČR * 81 min. * v pôvodnom znení (slovensky,
rómsky) so slovenskými titulkami * 12+

 

 

29. 03. 2020      nedeľa      od 15.30 — 17.30

zvukové divočiny

 

Workshop pre rodiny s deťmi od 6 rokov * Vstupné: 4 € dieťa + rodič; 7 € rodinné vstupné * Na program je potrebné prihlásiť sa e-mailom na terezia.stevuliakova@sng.sk * Kapacita programu je obmedzená. Hudobné hry a improvizácie pre rodičov a deti, alebo rodinný teambuilding v kultúrnej divočine Schaubmarovho mlyna. Dvojhodinový workshop s lektorom Ferom Királym vás prevedie svetom hravej kompozície a objavovania nových zvukov v kontexte prebiehajúcej výstavy Do divočiny. Je vítané, aby si účastníci priniesli z domu rôzne hudobné objekty, teda predmety, ktoré vydávajú zaujímavý zvuk. Napríklad hrebeň, krájač na vajíčka alebo pumpu na bicykel. Výber ostáva na vás – určite vám padne do oka, vlastne do ucha, niečo zaujímavé.

Inzercia