LOADING

Type to search

Film Kultúra

Program amfiteátra v Pezinku

redaktor tvpk 03 júna 2020

PROGRAM AMFITEÁTRA – JÚN 2020

17.6. STR 21.15 V sieti
18.6. ŠTV 21.15 #jsemtady
19.6. PIA 21.15 Bloodshot
20.6. SO 21.15 Mosley
21.6. NE 21.15 Radioactive
24.6. STR 21.15 Neviditeľný
25.6. ŠTV 21.15 Lov
26.6. PIA 21.15 Takmer dokonalé tajomstvá
27.6. SO 21.15 Lassie sa vracia
28.6. NE 21.15 Kalifornský sen

17.6. / STR / 21.15
V SIETI
5€ / V síti / R: Vít Klusák, Barbora Chalupová / ČR/SR 2019 / dokumentárny / 90min / OR / 15+
3 herečky, 3 izby, 10 dní a 2458 sexuálnych predátorov. Experiment, ktorý naliehavým spôsobom otvára tabuizovanú tému zneužívania detí na internete. Tri dospelé herečky s detskými črtami dostávajú za úlohu, prostredníctvom falošných profilov na sociálnych sieťach predstierať, že majú dvanásť rokov. Vo verných kópiách detských izieb, postavených vo filmových ateliéroch, chatujú a skypujú s mužmi všetkých vekových kategórií, ktorí ich na internete vyhľadali a oslovili. Veľká väčšina z mužov požaduje sex prostredníctvom videohovoru, posiela fotografie svojich prirodzení, odkazy na porno, alebo sa dievčatá pokúšajú vydierať. Dokumentárny film hovorí o strhujúcej dráme troch hrdiniek alias „dvanásťročných dievčat“ od castingu až po osobné stretnutia, kedy sa s predátormi vidia tvárou v tvár pod dohľadom ochranky a šiestich skrytých kamier. Taktiky predátorov sa tak obracajú proti svojim strojcom a z lovcov sa stávajú lovení.

18.6. / ŠTV / 21.15
#JSEM TADY
5€/#JESUISLÀ/R: Éric Lartigau/Francúzsko, Belgicko 2019 /romantická komédia/98.min/ČT/12+
Známy francúzsky šéfkuchár Stéphane (Alain Chabat) žije kľudný život a má všetky dôvody, prečo sa by sa mohol cítiť spokojne. Napriek tomu jedinou osobou, ktorá ho udržuje nažive, je tajomná mladá Kórejčanka Soo (Doo-na Bae), s ktorou sa náhodou spojil na lnstagrame. Bavia sa spolu na diaľku o umení aj sakurách, ktoré práve rozkvitajú, a zdá sa, že si výborne rozumejú napriek vzdialenosti, všetkým jazykovým aj kultúrnym bariéram. Jedného dňa sa  Stéphane rozhodne Soo nečakane a bez ohlásenia navštíviť v jej rodnom Soule. Aj keď sa ukáže, že tento impulzívny nápad na neohlásené stretnutie nebol práve najlepší, Stéphane vďaka tomu spozná mnoho nových priateľov a jeho dobrodružstvo má nakoniec úplne iné rozuzlenie, než ktoré očakával. A na druhom konci sveta dokonca dokáže obnoviť pretrhnuté putá k svojim blízkym.

19.6. / PIA / 21.15
BLOODSHOT
5€ / Bloodshot / R: David S. F. Wilson / USA 2020 / akčný, triler / 109min / ST / 15+
Vin Diesel sa v novom thrilleri podľa úspešného komiksu predstaví ako BLOODSHOT – supervojak, ktorý je vďaka armáde nanobotov v jeho žilách prakticky neporaziteľný. Ako sa však zachová, keď zistí, že spoločnosť, ktorá ho vytvorila, mu vyrába falošné spomienky a využíva ho ako zbraň?

20.6. / SO / 21.15
MOSLEY
5€ / Mosley / R: Kirby Atkins / Nový Zélan, Čína 2019 / animovaný / 97min / SD / MP
Mosley tvrdo pracuje celé dni a týždne na farme, kde vládne výbušný a nepríjemný farmár Simon. Keď sa jedného dňa vráti Mosley z práce do svojej stajne prezradí mu jeho syn Rue, že v blízkom lese našiel niečo úžasné. Je to starodávna jaskyňa s maľbami bytostí, ktoré sa im veľmi podobajú – ale chodia vzpriamene a majú ruky.

21.6. / NE / 19.30
RADIOACTIVE
5€ / Radioactive / R: Marjane Satrapi / VB 2020 / životopisný / 103min / ST / 12+
Ako Maria Cure zmenila svet
Príbeh ženy, ktorá sa rozhodla pre lásku, materstvo i vedu zároveň a z ničoho nepoľavila.
Neuveriteľný, no skutočný príbeh ženy, matky, manželky a vedkyne – Marie Curie-Sklodowskej. Narodila sa v  Poľsku. Jej túžba po vyššom vedeckom vzdelaní ju privedie do Paríža , kde dokázala získať doktorát na parížskej Sorbonne. Tu sa zoznamuje so svojim manželom a životnou láskou fyzikom Pierrom Curiem. V šťastnom manželstve vychováva dve dcéry. Zároveň v biednych podmienkach drevenej kôlne, s deravou strechou – honosne nazvanej laboratórium , znáša výpary, žiarenie, pred ktorým sa nechráni a kde celé hodiny mieša železnou tyčou vriacu masu- sa jej podarí získať decigram čistého rádia. Úspech sa dostaví v roku 1902. Týmto objavom rádia navždy zmenila tvár vedy. V roku 1903 tento pár spoločne získal Nobelovu cenu za fyziku za svoj objav, vďaka čomu sa Maria stala prvou ženou, ktorá získala takúto cenu. Zo smrti svojho milovaného Pierra sa dlho nevedela spamätať. Stálym útočiskom sa stala práca v laboratóriu a tá jej priniesla druhú Nobelovu cenu za chémiu.
Objavila rádium, ktoré malo liečiť a slúžiť ľudstvu. Ale práve ľudstvo, ako sa to v histórii stáva, tento geniálny objav zneužilo. Chvalabohu, Marie Curie sa Hirošimy a Černobylu nedožila…

24.6. / STR / 21.15
NEVIDITEĽNÝ
5€ /The Invisible man / R: Leigh Whannell/ USA 2020 / triler / 125min / ST / 15+
Leigh Whannell, režisér originálneho trileru Upgrade, prichádza s ďalšou žánrovou lahôdkou, v ktorej inovatívne oživuje legendárneho hororového antihrdinu. Keď Cecilia /Elisabeth Moss, hviezda zo seriálu Príbeh služobníčky/ pochopila, že chodí s psychopatom, bolo už žiaľ neskoro. Odrezaná od sveta v luxusnom sídle majetníckeho vynálezcu pochopí, že ak chce prežiť, musí ujsť. Podarí sa jej to, a keď sa od ex partnerovho právnika navyše dozvie, že ten jej odchod neuniesol a spáchal samovraždu, môže sa po rokoch znovu slobodne nadýchnuť.

25.6. / ŠTV / 21.15
LOV
5€ /The Hunt / R: Craig Zobel/ USA 2020 / triler / 90min / ST / 15+
Poľovačka na ľudí? Príšerný nápad, ktorý sa skupina „inak rozmýšľajúcich“ jedincov rozhodne vyskúšať naživo. Lov je znepokojujúci originálny triler od tvorcov hororových filmov Uteč, My a série Očista.

26.6. / PIA / 21.15
TAKMER DOKONALÉ TAJOMSTVÁ
5€ / Das Perfekte Geheimnis / R: Bora Dagtekin / NEM 2020 / komédia / 111min / ČD / 12+
Režisér a scenárista bláznivých komédií zo série Fakjú pán profesor a ich tri hlavné tváre vrátane predstaviteľa samotného profesora sa znovu stretli pred kamerou a natočili spolu ďalšiu skvelú a mega úspešnú komédiu Takmer dokonalé tajomstvá. Na spoločnej večeri sa zíde niekoľko párov a po pár pohárikoch sa rozhodnú, že svoje telefóny položia na stôl a podelia sa s ostatnými o všetky správy, odkazy aj telefonáty v ten večer. Esemesky sa prečítajú, hovory budú nahlas. Veď o nič nejde, bude zábava. Lenže práve naši múdri mobilní „kamoši“ o nás vedia úplne všetko, poznajú naše tajomstvá, druhé životy, drobné aj väčšie lži, milenky aj milencov. Po chvíľke nevinnej zábavy začnú chodiť správy, ktoré by ste so svojimi partnermi či priateľmi radšej nezdieľali. Rozbehne sa séria šialených situácií a trapasov, z ktorých bude čoskoro všetkým pri stole nepríjemne horúco. Odídu domov partnerské dvojice v takom zložení, v akom prišli?
Upozornenie: Túto hru so svojimi priateľmi neskúšajte bez dozoru skúseného terapeuta.

27.6. / SO / 21.15
LASSIE SA VRACIA
5€ / Lassie: Eine Abenteuerliche Reise / R: Hanno Olderdissen / NEM 2020 / rodinný, dobrodružný / 100min / SD / MP
Najslávnejší filmový pes sa vracia do kín
Lassie, najslávnejší pes filmovej histórie, prichádza opäť na plátna kín. A spolu s ňou sa vracia aj úžasný príbeh o nerozlučnom priateľstve chlapca a jeho dlhosrstej kólie. Dvanásťročný Florián a jeho verná psia kamarátka Lassie sú proti svojej vôli rozdelení a Lassie sa dostáva až na druhý koniec krajiny. Z nového domova však utečie a vydáva sa na neuveriteľne odvážnu, strastiplnú, ale aj zábavnú cestu späť.
Florián a jeho pes Lassie sú známa dvojka po celom okolí. Nerozluční priatelia si nenechajú ujsť žiadne spoločné huncútstvo a užívajú si idylický život na vidieku. Keď ale Floriánov otec príde o prácu, rodina sa musí presťahovať do malého bytu, kam majú psy prísny zákaz. Verdikt je neúprosný – Lassie musí z domu preč. Ujme sa jej sympatický gróf a vezme ju na panstvo k Severnému moru na opačný koniec krajiny ako darček pre svoju vnučku. Na prvý pohľad by tu Lassie nemalo nič chýbať. Jej vernosť však nemá hraníc, takže len čo sa naskytne príležitosť, utečie a rozbehne sa naspäť domov za Floriánom. Vyráža na neuveriteľné psie dobrodružstvo, na ohromujúcu cestu cez celú krajinu, na cestu plnú prekážok, dobrých ľudí aj ľudí so zlými úmyslami. Hoci je od svojho kamaráta vzdialená niekoľko stovák kilometrov, Lassie nedokáže nič zastaviť. Pre všetkých má jasný odkaz: „Vraciam sa domov.“
Najnovšie spracovanie vychádza z pôvodnej poviedky Erica Knighta, ktorá stála na úplnom počiatku dnes už kultového fenoménu Lassie. Text s názvom Lassie sa vracia vyšiel v roku 1940 a ihneď si získal obrovskú popularitu. Rovnako ako prvé filmové spracovanie z roku 1943, v ktorom jednu z detských rolí stvárnila neskoršia hviezda filmového neba Elizabeth Taylor. Nesmrteľná postava Lassie sa vo filmoch, seriáloch či komiksoch v rozličných obmenách pravidelne vracia a v aktuálnom spracovaní pôvodného príbehu predvedie opäť nové kúsky. Lassie tak potvrdzuje, že žánre so psím hrdinom sú medzi divákmi už celé desaťročia nesmierne obľúbené a milujú ich všetky generácie filmových fanúšikov.

28.6. / NE / 21.15
KALIFORNSKÝ SEN
5€ / The high note / R: Nisha Ganatra / USA 2020 / romantický, dráma / 113min / ST / 12+
Keď sa rozhodnete ísť za svojím snom, pripravte sa na to, že cesta môže byť tŕnistá a narazíte na mnoho križovatiek. Hviezda série Päťdesiat odtieňov Dakota Johnson hľadá svoj Kalifornský sen v rovnomennej hudobnej romanci.
Maggie (Dakota Johnson) sa túži stať úspešnou hudobnou producentkou. Ako osobná asistentka popovej ikony Grace Davisovej (Trace Elliss Ross) by teoreticky mala byť ideálne pripravená, lenže prakticky to takto jednoducho nefunguje. Maggie je v Traceinom živote ten najposlednejší poskok, ktorý nosí kávu, oblečenie z čistiarne a je dvadsaťštyri hodín denne je pripravená  plniť  tie najbláznivejšie nápady svojej šéfky. Ak má nejaký ten umelecký nápad, Traceiin producent Jack (Ice Cube) ho zakaždým pohŕdavo zamietne. A dobrý nápad by sa pritom hodil, pretože doteraz úspešný hudobný kolotoč sa práve začína trochu zadrhávať. Trace vie, že pokiaľ nechce aby jej ušiel vlak, mala by prísť s niečím novým, ale vôbec netuší, čo by to malo byť. Nedocenená Maggie objaví mladého pouličného muzikanta Davida (Kelvin Harrison, Jr), rozhodne sa mu pomôcť s kariérou a sebe tak splniť svoj životný sen. Lenže dve tak náročné profesie nejde vykonávať zároveň, ďalšie komplikácie prináša aj to, že sa Maggie do svojho “klienta” zamiluje. Niektoré sny sa prežiť dajú, z niektorých sa ale človek musí včas zobudiť.

ZMENA PROGRAMU VYHRADENÁ!

SD – slovenský dabing, ČD – český dabing, ST – slovenské titulky, ČT – české titulky, OV – originálna verzia, 12+ – odporúčaná prístupnosť


Modernizáciu a digitalizáciu kina finančne podporil Audiovizuálny fond. Uvádzanie filmov finančne podporuje Audiovizuálny fond.

Inzercia