LOADING

Type to search

Hasiči Život

Preventívna požiarna akcia

redaktor tvpk 05 februára 2020

Počas vianočných sviatkov dňa 26. 12. 2019 zasahovali profesionálni hasiči z hasičských staníc Pezinok, Senec, Malacky a dobrovoľní hasiči s DHZ mesta Pezinok pri požiari interiéru a strechy dvojpodlažnej chaty v Kučišdorfskej doline v Pezinku. Pri požiari boli tri osoby zranené a majiteľovi vznikla značná materiálna škoda. Táto udalosť iniciovala občanov, ktorí sú vlastníkmi okolitých chatiek zorganizovať dňa 02. 02. 2020 v dopoludňajších hodinách stretnutie vlastníkov chatiek, hasičov okresného riaditeľstva a členov DHZ mesta Pezinok. Stretnutie bolo zamerané na preventívne pôsobenie pri predchádzaní požiarov a občania si mohli vyskúšať ako správne používať prenosné hasiace prístroje.

 

 

 

Profesionálni hasiči zabezpečili prenosnú plechovú vaničku, v ktorej zapálili horľavú látku a občania si mohli vyskúšať za asistencie hasičov ako správne používať prenosný hasiaci prístroj a ako správne postupovať pri hasení menšieho požiaru. Hasiči odpovedali na praktické otázky občanov, ktorých taktiež upozornili na možné požiare, ktoré môžu vzniknúť nesprávnou manipuláciou propán – butánových fliaš, ktoré používajú chatári pri varení a na požiare, ktoré môžu vzniknúť pri  nedodržiavaní lehôt čistenia komínov, prípadne pri používaní otvoreného ohňa.

 

 

 

Profesionálni a dobrovoľní hasiči si veľmi cenia iniciatívu občanov. Preventívno – výchovným pôsobením možno predchádzať vzniku požiarov a uchrániť tak ľudské životy, zranenia osôb ale i značné materiálne škody, ktoré by mohli pri požiaroch vzniknúť .

 

Inzercia