LOADING

Type to search

Aktuálne Koronavirus Samospráva Život

Podnikatelia, ktorí sú v prenájme mesta Pezinok môžu požiadať o dotáciu do 16. septembra

redaktor tvpk 27 augusta 2020

Ministerstvo hospodárstva SR ešte koncom júna 2020 schválilo Schému štátnej pomoci na podporu ekonomiky v súvislosti s vypuknutím ochorenia COVID-19. Prostredníctvom žiadosti o poskytnutie dotácie na nájomné tak môžete ako podnikateľ dostať finančnú pomoc, ktorá má slúžiť na uhradenie nájomného za využívané priestory.

Mesto Pezinok chce podporiť nájomcov sídliacich v nájomných priestoroch mesta znížením nájomného o 50 % počas obdobia sťaženého užívania predmetu nájmu v súvislosti s pandémiou Covid-19.


Je dôležité, aby ste ako nájomca mali aktívnu elektronickú schránku na doručovanie. Žiadosť sa predkladá výlučne elektronicky prostredníctvom špeciálneho formulára zverejneného na portáli slovensko.sk.


Nájomca, ktorý chce o dotáciu žiadať môže byť len: fyzická osoba – podnikateľ, právnická osoba – podnikateľ, právnická osoba – nepodnikateľ.

Nájomcom, oprávneným žiadateľom nie je: poskytovateľ ambulantnej zdravotnej starostlivosti, ktorému sa poskytuje úhrada za poskytnutú zdravotnú starostlivosť, subjekt pôsobiaci vo finančnom sektore (SK NACE Rev.2 – skupina 64.1 -66.3)


Postup:

  • Nájomca podá vyplnenú a podpísanú žiadosť (nájdete nižšie) na Mestský úrad Pezinok do 16. septembra 2020.
  • Prenajímateľ (Mesto Pezinok) prostredníctvom elektronickej služby na „slovensko.sk“ vyplní formulár elektronickej žiadosti .
  • Prenajímateľ (Mesto Pezinok) žiadosť sprístupní na podpis nájomcovi

Pozor! Platnosť prístupu udeleného prenajímateľom na podpísanie žiadosti zo strany nájomcu je maximálne 48 hodín. Žiadosť musí byť podpísaná v súlade s podmienkami podpisovania (konania) štatutárov, zapísaných v obchodnom registri.

  • Nájomca žiadosť podpíše svojím kvalifikovaným elektronickým podpisom na „slovensko.sk“
  • Prenajímateľ žiadosť podpíše svojím kvalifikovaným elektronickým podpisom a odošle ju prostredníctvom „slovensko.sk“ Ministerstvu hospodárstva SR
  • Ministerstvo hospodárstva SR žiadosť skontroluje a zašle nájomcovi oznámenie o schválení/neschválení dotácie
  • V prípade schválenia dotácie MH SR odošle finančné prostriedky na účet prenajímateľa (Mesta
  • Bližšie informácie k dotácii na nájomné sú uvedené na stránke Ministerstva hospodárstva SR https://najmy.mhsr.sk/

Tlačivo je nutné odovzdať do 16. septembra 2020. Tlačivo na stiahnutie tu: Žiadosť-o-dotáciu-na-nájomné-Mesto-PK-1Stiahnuť

Inzercia