LOADING

Type to search

Plávanie Šport

Plavkyňa Katka Szabóová získala 2 medaile na pretekoch v Šamoríne

redaktor tvpk 22 decembra 2020

Katka Szabóová (2007) členka Plaveckého klubu Pezinok dostala pozvánku na preteky, ktoré sa konali 18. – 20. decembra v Šamoríne v komplexe X-Bionic Sphere. Na pretekoch sa zúčastnili reprezentanti v plávaní SR a členovia ÚTM (útvar talentovanej mládeže). Časť plavcov trénovala v Šamoríne X-Bionic Shere skoro mesiac – v BUBLINE. Za prísnych opatrení sa pripojili vo štvrtok 18. decembra aj ďalší plavci. Dievčatá 2008 a staršie a chlapci 2007 a starší.

Katka Szabóová si na pretekoch počínala veľmi dobre. Spolu si domov priniesla striebornú medailu za 100 metrov motýlik a bronzovú medailu z disciplíny 200m znak. Okrem týchto dvoch medailí sa umiestnila 2 x na 4. mieste (50m znak,100m znak) vo svojej kategórií 12 -13 ročné dievčatá.

Pre Katku to boli doslova kontrolné preteky, na ktoré sa vybrala bez tréningovej prípravy. Po dlhom čase okúsila nielen vodu plavárne , ale aj atmosféru pretekov. Plavárne v SR beznádejné zatvorené, ale podľa Katky a jej slov sa plávalo ľahko. Podujatie bolo štedré aj na viacero slovenských rekordov. Gratulujeme nielen Katke, ale všetkým plavcom a veľké ĎAKUJEM patrí Slovenskej plaveckej federácii a prezidentovi Ivanovi Šulekovi, ktorý bojuje zo všetkých síl aj za takéto podujatie.

Inzercia