LOADING

Type to search

Aktuálne Beseda Divadlo Iná udalosť Kultúra

Pezinský Modrák online už zajtra

redaktor tvpk 16 októbra 2020

Podujatie pre všetkých priaznivcov húb spod Malých Karpát. Nultý ročník Pezinského Modráka štartuje 17. októbra  prostredníctvom internetu. Výstava húb, prednášky, divadielko pre deti, ale i zaujímavý blok s názvom Huby na nohách – to všetko sa spustí v sobotu ráno cez facebookovú udalosť: https://fb.me/e/5Gy0I06r8


Od štvrtka 15.októbra prichádzajú nové opatrenia, ktoré postihnú aj kultúru, no mesto Pezinok sa pripravilo vopred. V sobotu 17. októbra sa uskutoční po prvýkrát podujatie, ktoré si budú môcť nielen obyvatelia Pezinka vychutnať z bezpečia domova. Svet húb v Malých Karpatoch bude totiž  prenesený do online priestoru. Pezinský Modrák štartuje vďaka spolupráci mesta Pezinok s Jirkom Vitálošom z Geoparku Malé Karpaty, Pezinskym kultúrnym centrom a lokálnej TV PEZINOK. Vzhľadom na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu nie je možné organizovať žiadne hromadné podujatia. Ľudia v tomto čase túžia po zážitkoch, ktoré im rozšíria obzory. Aj to je jeden z dôvodov, prečo Pezinský Modrák Online vznikol.

Pezinský Modrák začína svoj program v sobotu 17.10.2020 o  10:00 detským divadielkom Pod hríbikom s predstavením Popletená rozprávka. Nasledovať budú pútavé prednášky zo Slovenskej mykologickej spoločnosti pri SAV. Pozvanie prijala aj pedikérka Milada Nadášiová, ktorá má pripravenú zaujímavú prezentáciu s názvom „Huby na nohách.“ Pripravená je tiež online prechádzka Geoparkom Malé Karpaty či výstava toho najkrajšieho zo sveta húb. Veľkým lákadlom je aj Hodinový kuchár – Martin Suchan, ktorý bude pripravovať chutné recepty z húb.

V súčasnej nepriaznivej epidemiologickej situácii je online podujatie Pezinský Modrák možnosťou, ako sa naučiť niečo nové o hubách a súčasne sa stretnúť s komunitou ľudí s rovnakou záľubou v bezpečí domova.  

Inzercia