LOADING

Type to search

Šport Triatlon

Pezinskí triatlonisti opäť úspešní na triatlonových aj atletických súťažiach

redaktor tvpk 10 augusta 2020

Športovci z ŠK TRIATLON Pezinok nezaháľajú ani počas letných mesiacov a do Pezinka prinášajú viaceré medaile. V nedeľu 19. 7. sa uskutočnili triatlonové preteky Triathlon Rovinka, kde nás reprezentovali viacerí členovia. Najviac sa darilo Alexandrovi Kostolánimu, ktorý obsadil 2. miesto v kategórii žiaci nádeje A.


Majstrovstvá SR v dlhom triatlone SLOVAKMAN sa uskutočnili 1. augusta v Lodenici v Piešťanoch, kde ŠK TRIATLON Pezinok a Mesto Pezinok reprezentoval Rastislav Srnánek. Trať dlhého triatlonu (3,8km plávanie, 180km cyklistika a 42,2km beh) zdolal za 10 hodín a 25 minút a tento čas mu zabezpečil 3. miesto v kategórii muži 25-29.



V sobotu 1. augusta sa na Mladej Garde v Bratislave uskutočnili aj atletické preteky Majstrovstvá Atletického zväzu Bratislavy najmladších žiakov, kde si naše mladé triatlonové nádeje zmerali svoje výkony vo vytrvalostnej bežeckej disciplíne behu 1000m. Najúspešnejší bol Alexander Kostoláni, ktorý obsadil 1. miesto a stal sa majstrom Bratislavy s časom 3:34.21. Vicemajstrom sa stal tiež Pezinčan Marek Búci, ktorý sa umiestnil na 2. mieste s časom 3:51.03.



O týždeň neskôr 8. augusta sa konali rovnako na Mladej Garde v Bratislave atletické preteky Majstrovstvá atletického zväzu Bratislavy mladších a starších žiakov, kde sme mali početnejšie zastúpenie. Ema Marková, najmladšia žiačka ostaršená medzi mladšie žiačky, zvíťazila v behu na 1500m a stala sa majsterkou Bratislavy s časom 6:18.22 minút. Medzi mladšími žiakmi v rovnakej disciplíne a rovnako ostaršený zvíťazil Alexander Kostoláni s časom 5:39.36 min. Na 3. mieste sa umiestnil Maxim Mihaľov s časom 6:00.28 min. Ostatní pretekári sa síce neumiestnili na stupni víťazov, ale podali skvelé výkony a vytvorili si osobné rekordy.



Inzercia