LOADING

Type to search

Samospráva Život

Opäť pozor na veľmi silný vietor!

redaktor tvpk 10 februára 2020

Začiatkom nového týždňa sa k nám vráti nepríjemné veterné počasie. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre okres Pezinok na pondelok doobeda výstrahu 1. stupňa a na pondelok poobede až večer a utorok výstrahu 2. stupňa pred silným vetrom.

 

 

 

V pondelok 10. februára od rána 8.00 h do obeda 12.00 h sa najskôr miestami očakáva výskyt vetra s priemernou rýchlosťou 45 – 60 km/h, ktorý v nárazoch dosiahne rýchlosť 65 – 85 km/h.

 

 

 

V pondelok poobede sa však jeho sila bude stupňovať. Od 12.00 h do 20.00 h sa v okrese Pezinok bude vyskytovať veľmi silný vietor, ktorý bude dosahovať priemernú rýchlosť 60 – 70 km/h a v nárazoch rýchlosť až 85 – 105 km/h. V utorok 11. februára od 9.00 h do 16.00 h bude v Pezinku a okolí aj naďalej prevládať veľmi silný vietor, ktorý v nárazoch dosiahne rýchlosť 85 až 105 km/h.

 

 

Keďže táto rýchlosť vetra predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity a vysokú pravdepodobnosť vzniku škôd, prosíme občanov, aby zvýšili svoju pozornosť a počas nasledujúcich 2 dní sa radšej vyhýbali pobytu v blízkosti vysokých stromov, keďže môže hroziť ich vyvrátenie.

 

 

Je veľmi pravdepodobné, že v prípade silnejúceho vetra budú v pondelok a v utorok uzatvorené areály s verejnou zeleňou (Zámocký park, mestský cintorín) a zo strany mesta budú upozornené aj všetky školy a škôlky, aby tomuto počasiu prispôsobili program a nepúšťali deti von. V prípade vyvrátených stromov je potrebné volať Mestskú políciu Pezinok – tiesňová linka 159.

 

 

 

Vývoj sily vetra pre okres Pezinok je možné sledovať v tomto odkaze.

Inzercia