LOADING

Type to search

Ekológia Odpadové hospodarstvo Samospráva Život

Nová služba v Pezinku – bezplatný zber elektroodpadu

redaktor tvpk 09 októbra 2020

Nepotrebnú práčku, chladničku či mikrovlnku vám odteraz zadarmo odvezú priamo z adresy vášho bydliska. Stačí si službu pohodlne objednať cez www.zberelektroodpadu.sk .

Obyvateľom Pezinka pribudne v novembri 2020 nová služba v oblasti ekologického nakladania s elektroodpadom, a to bezplatný zber veľkých a ťažkých spotrebičov najmä zo skupiny tzv. bielej techniky.


Práve tieto spotrebiče majú ľudia zvyčajne problém zaviezť na zberný dvor, pretože sú ťažké a do bežného osobného auta sa často ani nezmestia.  Pezinčania sa tak budú môcť pohodlne, ekologicky a zadarmo zbaviť napríklad chladničiek, mrazničiek, umývačiek riadu, práčok, sušičiek, sporákov, rúr ale aj varných dosiek, mobilných klimatizácií, radiátorov, ohrievačov, mikrovlniek či vysávačov. Ak nahlásia do zberu aspoň 1 väčší spotrebič, spolu s ním mu odvezú aj iné menšie spotrebiče.


Ako si novú službu zberu elektroodpadu objednať?
Zber je možné objednávať jednoducho, online, cez internetovú stránku www.zberelektroodpadu.sk. V sekcii stránky „Objednať“ si treba vybrať mesto Pezinok a zvoliť si vyhovujúci termín zberu. V online objednávke je potrebné poskytnúť údaje o type a množstve spotrebičov, ktoré potrebujete odviezť a kontaktné údaje.

Najbližší termín zberu veľkých spotrebičov priamo z adresy vášho bydliska je v Pezinku v sobotu 7. novembra 2020 od 8:00 do 12:00 hod. Objednávku na zber treba vystaviť najneskôr 2 dni pred termínom zberu, teda najneskôr vo štvrtok 5. novembra 2020.

V deň zberu vyložte vaše staré spotrebiče do vchodu bytovky alebo za bránu domu. Prepravcovia vám zatelefonujú alebo zazvonia na zvonček, aby ste im otvorili. Následne spotrebiče naložia a odvezú na ekologickú recykláciu. Spotrebiče treba pred ich odovzdaním do zberu očistiť, vyliať vodu z filtra práčky alebo odmraziť mrazničku. Pri ich odovzdávaní treba dbať aj na ďalšie ochranné opatrenia, akými sú používanie rúšok či rukavíc.


Túto službu bezplatného zberu elektroodpadu poskytuje Pezinku ako jeho zmluvný partner ENVIDOM – Združenie výrobcov elektrospotrebičov pre recykláciu.  V Pezinku zatiaľ plánuje ENVIDOM poskytovať službu bezplatného zberu elektroodpadu raz za mesiac. V prípade zvýšeného záujmu o zber je možné, že ju bude poskytovať častejšie.



Inzercia