LOADING

Type to search

Samospráva Voľný čas Život

Letné kúpalisko sa dnes otvára podľa plánu

redaktor tvpk 26 júna 2020

Vzorky vody z bazénov i kontrola hygienikov v areáli letného kúpaliska dopadli dobre. Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bratislave tak dnešným dňom povolil otvoriť letnú sezónu na pezinskom kúpalisku. V prevádzke nebude na základe rozhodnutia hygienikov iba najmenší korunový bazén o priemere 3 m, keďže je bez cirkulácie vody. V takom prípade aj najmenšie znečistenie (čo je pri malých bábätkách celkom bežné) znamená vysoké mikrobiologické riziko.
Návštevníci letného kúpaliska by mali počas pobytu dodržiavať nasledujúce opatrenia:
• pri vstupe na kúpalisko je povinnosťou dezinfekcia rúk,
• na voľných oddychových plochách sa odporúča dodržiavať odstup medzi jednotlivcami alebo členmi skupín či domácností najmenej 2 metre,
• v areáli kúpaliska je potrebné dbať o zvýšenú hygienu najmä rúk – hygienické zariadenia budú vybavené tekutým mydlom a papierovými utierkami.
Prevádzkovateľ letného kúpaliska, Mestský podnik služieb, bude počas celej letnej sezóny zabezpečovať zvýšené hygienické a protiepidemiologické opatrenia pri prevádzke letného kúpaliska vydané Úradom verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR). Podrobnosti o aktuálnych opatreniach ÚVZ SR sú v tomto odkaze: https://bit.ly/3dE06am.

Zdroj: FB Mesto Pezinok

Inzercia